ABD’li teknoloji şlirketi ile ilgili ortaya çıkan belgeler Goole’ın çalışanlarına karşı Covid-19 aşı politikasında çok ciddi olduğu gözler önüne serdi. Google çalışanları aşı kuralına uymazlarsa yaptırımlar ağır olacak. Aşı yaptırmayan çalışanlar işten atılacak.

Liderlik tarafından dağıtılan bir notta, çalışanların aşı durumlarını beyan etmek ve kanıt gösteren belgeleri yüklemek veya tıbbi veya dini bir muafiyet için başvurmak için 3 Aralık’a kadar süreleri olduğu belirtildi. Şirket, bu tarihten sonra statülerini yüklememiş veya aşılanmamış çalışanlarla ve muafiyet talepleri onaylanmayan çalışanlarla iletişime geçeceğini söyledi. Belgede, aşılama kurallarına 18 Ocak tarihine kadar uymayan çalışanların 30 gün boyunca “ücretli idari izne” alınacağı belirtildi. Bundan sonra, şirket onları altı aya kadar “ücretsiz kişisel izne” çıkaracak ve ardından işten çıkarılacak. Google sözcüsü konuyla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermemeyi seçti.

Teknoloji endüstrisinin çoğu işe dönüş planlarını geri çekmeye devam ederken ve büyük ve küçük şirketler esnek bir gelecek için hazırlanırken, Google yeni yılın bir noktasında işgücünün sonunda haftada üç gün fiziksel ofislere gelmesini istiyor. Ve aylardır yaygın olarak bulunan aşıları almayı reddedenler için sınırlı bir sabır gösteriyor.

Google çalışanları aşı kuralına uymazlarsa kovulabilirler

Biden yönetimi, 100 veya daha fazla çalışanı olan ABD şirketlerine, çalışanlarının 18 Ocak’a kadar tamamen aşılanmalarını veya düzenli olarak Covid-19 testlerini yaptırmalarını istedi. Ancak Google, 150.000’den fazla çalışanından, ofise gelip gelmeseler de aşı verilerini iç sistemlerine indirmelerini istedi ve şirket, Biden’ın emrine uymayı planladığını söyledi.

Bazı Google ofisleri aşılama merkezi olacak

Google’ın notunda, “ABD’de Google’daki neredeyse tüm rollerin yürütme emri kapsamına girmesini bekliyoruz” dedi. Şirket, “Bir Google binasına giren herkes tam olarak aşılanmış olmalı veya çalışmalarına veya yerinde gelmelerine izin veren onaylı bir konaklama birimine sahip olmalıdır” diyerek, “sık testlerin aşılamaya geçerli bir alternatif olmadığını” da sözlerine ekledi.

Alphabeth aşı politikasında ciddi

Google ve ana şirket Alphabet, yılın ortasından bu yana aşıların sıkı bir şekilde arkasındalar. CEO Sundar Pichai, Temmuz ayında şirketin ofislerine dönenler için aşı talep edeceğini duyurdu. O zaman, plan Ocak ayında yeniden açmaktı.

Google Translate’in az bilinen 9 özelliği

Ancak Aralık ayı başlarında, enfeksiyon sayılarıyla ilgili devam eden endişeler nedeniyle Google, ABD çalışanlarına henüz ofislerine dönmelerini gerektirmeyeceğini söyledi. Ancak liderlik, çalışanları “koşulların meslektaşlarıyla şahsen yeniden bağlantı kurmaya ve ofiste olmanın kas hafızasını daha düzenli olarak yeniden kazanmaya başlamaya izin verdiği yerlerde” gelmeye devam etmeye teşvik etti.Aşı zorunluluğu, çalışanlar tarafından evrensel olarak kabul edilmemiştir.

Yüzlerce Google çalışanı, şirketin gereksinimlerine karşı çıkan ve liderliğin tüm çalışanlar, hatta evden çalışanlar bile, federal hükümet sözleşmeleriyle doğrudan veya dolaylı olarak meşgul olan tüm çalışanlar için geçerli olacağını söylediği bir manifestoyu imzaladı ve dağıttı. En son kılavuzda Google, aşı olmak istemeyenler için bazı seçenekleri ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Şirket, Google’da yürütme emriyle çelişmeyen herhangi bir rol varsa, çalışanların “keşfedilebileceğini” söyledi. Ayrıca, Google’ın daha önce vaka bazında verileceğini söylediği dini inançlar veya tıbbi durumlar için muafiyet talep edebilirler.Şirket, ofis dışında da gerçekleştirilebilen icra emri kapsamı dışında kalan rollere sahip çalışanlar için “ileriye dönük olarak kalıcı olarak uzaktan çalışabileceklerini” söyledi.Bildiride, ücretsiz kişisel izne ayrılan çalışanların ilk 92 gün sosyal haklarına devam edebilecekleri belirtildi. Altı ay sonra hala yetkiye uymazlarsa, “Google’daki istihdamları sona erecektir.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir