Google ile Coinbase arasında özel bir ortaklık kurulduğu açıklandı. Ortaklık kapsamında Google, 2023 itibariyle kripto para ile ödeme kabul etmeye başlayacak. İşte detaylar.

Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden birisi olan Coinbase ile internet devi Google arasında sürpriz bir ortaklık kuruldu. Şirketler, Google’ın aldığı ödemelerde kripto para kabul etmesi için çalışma gerçekleştirecek ve 2023 yılı itibariyle ödeme yapmak isteyen kullanıcılara kripto para seçeneği de sunulacak. Ticari bulut sistemlerini kullanan müşterileri kapsayacak olan yeni ödeme sistemi, ilerleyen dönemlerde daha fazla kişiye sunulabilir.

Coinbase’e 350 milyon dolarlık dava açıldı

Google’dan kripto para hamlesi

Google kripto para ödemelerinde Coinbase sistemlerini kullanacak ve bu kapsamda kullanıcılar Coinbase Commerce aracı üzerinden ödemelerini Bitcoin, Ethereum, USD Coin, Tether USD, Dogecoin, Shiba Inu vb. ile yapabilecek. Coinbase’de desteklenen kripto paraların geniş olması, Google için de avantaj sağlayacak.

Coinbase ile yapılan ortaklıkta Google aynı zamanda bir müşteri de kazanmış oldu. Zira daha önce Amazon Web Services’i kullanan Coinbase, ortaklık ile birlikte Google servislerine geçiş yaptı. Google bulut sistemlerini kullanacak olan Coinbase, Web3 konusunda da önemli planlara sahip.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir