Google, 2011 yılından bu yana kullanıcıların hizmetine sunduğu Play Music uygulamasını 2020 yılında kapatma kararı alarak YouTube Music ile yoluna devam etme kararı aldı. 

2020 yılında, 9 yıldır hizmet veren Play Music’i kapatarak YouTube Music ile yoluna devam eden Google, Youtube Music platformuna Play Music özelliklerini de geliştirmeye devam ediyor. 50 milyondan daha fazla kullanıcı sayısına sahip olan YouTube Music, her ne kadar büyük oldukça fazla bir kullanıcı kitlesine sahip olsa da hala Spotify ve Apple Music platformları ile rekabet edecek düzeyde değildir. Bu durumun da farkında olan şirket, daha çok kişi tarafından kullanılabilmek için yeni özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. 

Akıllı telefonlara en çok bağımlı olan 24 ülke açıklandı

Kullanıcılara yönelik tasarım 

Google, Youtube Music arayüzünde kullanılabilirlik ve yeni içeriklerin ön plana çıktığı bir takım değişiklik ile adından söz ettiriyor. YouTube Music yardım sayfasında konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yakın bir zaman içerisinde platform ile ilgili olarak daha fazla özelliğin ön plana çıkacağı dile getirildi. iPadOS ve Android kullanıcıları için bazı tasarım değişikleri üzerinde duran Google, yeni tasarım ile beraber daha küçük boyutlu fotoğraf, yenilenen simge ve optimum hale getirilmiş kenar boşlukları gibi değişikliklerden söz etti. Kullanıcılar tarafından da beğenilen diğer yeni özellikler ise ana ekran yer alan benzer oynatma listeleridir. Oluşturulan en yeni oynatma listelerini bulmayı daha kolay hale getiren bu yeni özelliğin kullanıcı etkileşimi daha da artıracağı düşünülüyor. Google, bu şekilde yapılan değişikliklerin Youtube Music platformunu tercih eden kişilerin etkileşim kurma şeklini daha kaliteli hale getirmeyi amaçladığı dile getiriliyor.

Bunun yanı sıra; uygulamaya ‘Sesli Kitaplar’ ve ‘Şov Sekmeleri’ de yerini aldı. Google Play Music platformuna eklenen özellikler, artık Youtube Music kullanıcıları tarafından da kullanılabilecek. Bunun yanı sıra şirket aynı zamanda Sesli Kitaplar ve Şov sekmelerinde karışık çalma ve radyo özelliklerinin yer almayacağı dile getirildi. Şirket çeşitli tartışmalara sebep olan 13 yaş ve altında olan çocuklar için ise ebeveyn kontrolü özelliğini de bir kez daha güncelledi. Ebeveynler artık çocuklarının YouTube Music platformunu tercih etmeleri için özel bir alan oluşturacak. Teknoloji dünyasının lider isimleri gelecekteki aylar içerisinde güncellemeleri kullanıcı önerileriyle şekillendireceğini de açıklamasında dile getirdi. Tasarım ile ilgili duyuru yapan şirket, ‘Geri bildiriminize göre gelecekteki değişikliklere öncelik vereceğiz.’  ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir