Google, son yatırım turunun bir parçası olarak 12.000 yeni tam zamanlı iş yaratmayı hedefliyor.

ABD’deki Google çalışanları için evden çalışma günleri yakında sona erebilir, çünkü şirket ülke genelinde ofislere ve veri merkezlerine 9,5 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Arama devi, son 5 yılda 26 eyalette ofislere ve veri merkezlerine 37 milyar dolardan fazla yatırım yaparak 40.000’den fazla tam zamanlı iş yarattı. Google’ın son iki yılda Amerika Birleşik Devletleri’nde araştırma ve geliştirmeye 40 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını da belirtmekte fayda var.

Google ABD eyaletlerinden konum izleme uygulamaları nedeniyle davalarla karşı karşıya

Yeni ofislere ve veri merkezlerine yatırım yapmanın yanı sıra şirket, bu yılın sonuna kadar en az 12.000 tam zamanlı iş ve tedarikçileri, ortakları ve topluluklarında binlerce tam zamanlı iş yaratmayı planlıyor.

Google, çalışanların refahını ve istihdamını artırıyor

Google’ın fiziksel ofislere yaptığı yatırımı artırması mantıksız görünse de, çalışanların haftada üç gün ofiste çalışmak zorunda olmadığı karma bir çalışma politikası benimsediği için, şirket, daha fazla yatırımın daha iyi ürünler yaratmaya yardımcı olacağına inanıyor. Bu durum aynı zamanda çalışanların yaşam kalitesini de yükseltmektedir. Veri merkezlerine yapılacak yeni yatırımlar, Google’ın 2030 yılına kadar karbonsuz çalışanlarını 7/24 çalıştırma hedefine daha da yaklaşmasına yardımcı olacak.

Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai’nin yeni blog yazısına göre şirket, ABD ofislerine ve veri merkezlerine yatırım yapmayı planlıyor. Güney Amerika’da Google, bu yıl Atlanta’da yeni bir ofis açacak ve Georgia, Douglas County’deki veri merkezine yatırım yapmaya devam edecek. Bu arada, şirketin Austin, Teksas’taki yeni merkezinde ilerleme kaydediliyor ve Dallas yakınlarındaki Midlothen veri merkezinde daha fazla yatırım yapılıyor. Google ayrıca Tennessee, Virginia ve Oklahoma’daki veri merkezlerine yatırım yapmayı planlıyor.

Özellikle ABD veri merkezleri ve ofislerinde yaptığı ve yapacağı milyarlarca yatırımı göz önünde bulundurursak, Google’ın bundan sonraki iş planlarında liderliğinden vazgeçmeyeceğini söyleyebiliriz. Son ABD yatırımı ve genişlemesi bu yılın sonuna kadar tamamlandığında Google’dan muhtemelen daha fazlasını duyacağız.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir