Teknoloji devi Google, Android ve yapay zeka ekiplerini bir araya getirerek bazı kararlar verdi. Bu duruma bakıldığında şirket, yapay zekayı kendi yazılımına dahil etmeyi amaçlıyor.

Google, Android 14 Sürümünün Popüler Özelliğini Kaldırıyor!

Teknoloji devi, şirketin yapay zeka çalışmalarını hızlandırmak için ekiplerinde büyük bir yeniden yapılanma yaptı. Firmanın CEO’su Sundar Pichai, Google’ın yazılım ve donanım ekiplerini ‘Platformlar ve Cihazlar’ ismi verilen yeni bir bölümde bir araya getirdi. Yine bu ekibe Android çalışmalarının da dahil olduğu vurgulandı.

Cihazlar birimi ve Platformlar daha önce Google’ın donanım çalışmalarından sorumlu olan Rick Osterloh tarafından yönetileceği ifade ediliyor. Bu yeniden yapılanmanın temel amaçlarından biri de Android, Pixel ve Chrome gibi teknolojiler üzerinde çalışan ekipleri bir arada çalışmalarını sağlamak.

Bu sebeple Google, yapay zekayı ürünlerine daha iyi entegre etmeyi amaçlıyor. Görevi yönetecek Osterloh, yapay zeka modelleri üzerinde bağımsız olarak çalışan grupların ilerlemeyi yavaşlattığını ifade etti. Sadece bir liderin tüm yapay zeka operasyonlarını denetlemesinin doğru olacağını aktardı.

Teknoloji devi Google, Android ve yapay zeka ekiplerini bir araya getirerek bazı kararlar verdi. Bu duruma bakıldığında şirket, yapay zekayı kendi yazılımına dahil etmeyi amaçlıyor.

Uzun zamandır Android ve Chrome’un başında olan Hiroshi Lockheimer, geçişi kolaylaştırmak için Google’da yeni sorumluluklar üstlenecek gibi gözüküyor. Fakat Lockheimer, Osterloh ile güç mücadelesine girmeyeceğini belirterek, iki yıldır bu yeniden yapılanma üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Şirket ayrıca Android cihaz üreten iş ortaklarına destek vermeye devam edeceğini de vurguladı. Bu doğrultuda ‘Platformlar ve Cihazlar’ biriminde kendi yapay zeka ve makine öğrenmesi gelişmelerini daha hızlı test edebileceğini söyledi.

Apple, Amazon ve Microsoft gibi rakiplerin yapay zekayı ürünlerine entegre etmek için yoğun çaba harcadığını bilmekteyiz. Google da bu konuda hızlı ilerlemeler kaydediyor. Ayrıca yapay zekayı Android’den Chrome’a ​​kadar farklı ürünlerine taşımayı hedeflediğini sık sık gündeme getiriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir