Google, çeviriyi daha hızlı hale getirmek için önemli bir yeniliği duyurdu. İşte daha fazla ayrıntı.

Google Çeviri, dilimizi konuşmayan insanlarla iletişim kurmayı kolaylaştırır. 100’den fazla dili destekleyen bu uygulamaya günden güne farklı özellikler geliyor.

Google Translate’in az bilinen 9 özelliği

Mart ayındaki iOS uygulamasından sonra Google Çeviri, Android için yeni bir tema widget’ı üzerinde çalışıyordu. Son olarak, bu aracın nasıl görüneceğini Google ile paylaşın. bu paylaşımla Şirket, kullanıcıların daha hızlı çeviri yapmasına izin vermeyi amaçlıyor.

Google Translate, Material You Design widget’ını tanıttı

Geçen yılın sonlarında Google, Android için Material You Design sistemini tanıttı. Ancak, widget’lar için durum böyle değildi. Şirket bugün, widget’ın hızlı çeviri için onaylandığını tweetledi.

Daha önce Google Çeviri, ana ekranda belirli dilleri hızlı bir şekilde eşleştirmenize olanak tanıyan 1×1 kısayol sunuyordu. Yeni bulmaca iki satırdan oluşuyor. Kaydedilen çeviri penceresi yeniden boyutlandırılır. sesli çeviri, ses ve kamera çevirisi ve hızlı çeviri ile

Aynı zamanda Google, eşleşen mevcut bir çeviriyi aramanıza ve üzerine tıkladığınızda uygulamayı hemen açmanıza olanak tanır. Bu değişiklikleri ses, konuşma metni ve kamera modu için birçok kısayol izler.

Widget tüm bunların yanı sıra renk ve tasarım açısından da dikkat çekiyor. Android Google Çeviri widget’ı henüz mevcut değil. Ancak Google’ın resmi Twitter hesabından yaptığı dağıtım, yakın zamanda gelme ihtimalinin yüksek olduğu fikrini doğuruyor.

Android Google Translate indirmek için
iOS Google Translate indirmek için

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir