Türkçe adıyla Google Çeviri olan Google Translate, ilk kez 2006 yılında kullanıcıların beğenisine sunuldu. Metin çevirme özelliğine sahip olan Google Translate, ilk çeviri işlemlerini Arapça’dan İngilizce’ye ve İngilizce’den Arapça’ya şeklinde gerçekleştirdi. Bugün ise 100 üzerinde dilde çeviri yapmaya yarıyor. Google Translate, direk olarak yazılan metinleri değil aynı zamanda birçok farklı öğeyle çeviri işlemini gerçekleştirir. Bunlar, fotoğraf, ses veya pdf şeklindedir. Bu şekilde olan öğelerin çevirisi de kolaylıkla yapılır. Google Translate, sık sık kullanılan uygulamaların başında gelir. Android ve iOS cihazlarınıza indirerek sunulan içeriklerden faydalanabilirsiniz. Google Translate hakkında bilinmesi gereken 9 önemli özellik;

– Google Translate’e doküman yükleyebilir ve tamamını istediğiniz dile çevirebilirsiniz. (İngilizce PDF makale yükle, tamamını Türkçeye çevirsin)

– Burada bilmediğiniz kelimeleri favoriler kısmına ekleyerek istediğiniz zaman excel formatında dışarı aktarabilirsiniz.

– Tap to Translate” özelliği ile akıllı cep telefonunuzda istediğiniz uygulama üzerinde anında çeviri işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için tek yek yapmanız gereken ”Tap to Translate” özelliğini aktif etmek ve bilmediğiniz kelimenin üzerine gelip çift tıklamak.

– Akıllı cihazınızda internet olmadan da Google Translate uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken daha öncesinden dosyaları indirmek olacak.

-İnternet sitelerinde bildiğiniz bir siyenin üzerine geldiğinizde tek bir hareketinizle ister kelime isterseniz de cümle çeviri yapabilirsiniz. 

– Girmiş olduğunuz internet siteleriniz istediğiniz dile çevirerek içerikleri kullanabilirsiniz.

– Telefon kamerası ile karşınıza çıkan herhangi bir öğrenin anında çevirisini yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kamerayı açıp çevirtmek istediğiniz metne gelip fotoğrafını çekmek.

– Konuşarak aynı anda istediğiniz dile çeviri yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken mikrofona basmak ve konuşmak.

– Kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini öğrenebilirsiniz.

Google Translate ile yukarıda yer alan işlemlerin her birini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede bilmediğiniz bir dil hakkında genel bilgi edinebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir