Tinder’ın ebeveyni Match Group, Play Store uygulama politikaları nedeniyle Google’a dava açtı. Detaylar haberimizde;

Günümüzde tanışma siteleri ve platformlarının sayısı artıyor. Hayatımızdaki pek çok şeyde olduğu gibi yeni insanlarla tanışma süreci artık online. Aralarında en popüler platformlardan biri olan Tinder, son zamanlarda Google ile sorunlar yaşıyor.Google uygulamasında ödeme sistemi ile grup eşleştirme Google’ın işlem için telif ücreti aldığını iddia eden Match Group, şirkete dava açtı.

Tinder’ın çatı şikreti Match Group Google’a dava açtı

Google’ın Android uygulama dağıtımı üzerindeki aşırı etkisi, birçok uygulama şirketini endişelendiriyor. Öyle ki, Android uygulama indirmelerinin yüzde 90’ından fazlası Google Play Store’dan geliyor. Eşleşen gruplar bu talimatlarla kendi dosyalarını oluşturmuştur. Macth Group konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Google, Google Play Store ile Android cihazlarda uygulama dağıtma piyasasını yasa dışı bir şekilde tekelleştirdi. Ve bugün kendini, bir mobil uygulama için tek geçerli seçenek haline getirdi. Artık Google, hakimiyetini uygulama içi ödeme için ayrı bir pazara genişleterek, kullanıcıların ödeme hizmetleri seçimini ortadan kaldırmaya ve tüketiciler üzerindeki fiyatları yükseltmeye çalışıyor.

Match Group bu sebeplerden dolayı Google’dan şirketin kendi faturalandırma sistemini kullanmasına izin vermesini talep ediyor. Bu istemle açılan davayı şu anda birçok uygulama şirketi de yakından takip etmeye başladı. Çünkü eğer davayı Match Group kazanırsa bu bir emsal niteliğini taşıyacak. Hatırlarsanız daha önce benzer bir sorun Apple’ında başına gelmiş ancak davayı Apple kazanmıştı. Match Group Google davasında kazanan taraf sizce kim olur?


iOS Tinder indirmek için
Android Tinder indirmek için

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir