Google’ın yeni işlemcisi Google Tensor G4 için yeni rapor paylaşımı geldi. Yeni rapor, işlemcinin yüksek performans sunacağı ve verimliliğin arttırılacağını ortaya çıkardı.

Google’ın yeni işlemcisi Google Tensor G4 için çalışmalar devam diyor. Pixel 9 serisinde ve Pixel Fold 2’de kullanılması beklenen yeni işlemciler,  Samsung Electronics Foundry şirketi tarafından üretiliyor. Kore’de markalara yakın kaynaklarında da daha önce gündeme gelen bu durum, Samsung ile Google arasında yeni işlemciler için özel iş birliği yapıldığını ortaya gelmişti. Google Tensor G4 modelde de aynı iş birliğini sürdüren şirketler, daha iyi bir işlemciyi piyasaya sunacak. Yeni işlemcide Samsung’un özel imzası da bulunacak. Öyle ki Samsung’un geçtiğimiz dönemlerde tanıtımı yapılan FOWLP, 4 nanometre işlemiyle Google Tensor G4’te yer alacak.

Google’ın Samsung ile iş birliği yapması bir sürpriz değil. Zira şirketlerin büyük bir çoğunluğu TSMC ile çalışıyor ve bu bir anlamda bağımlılığa neden oluyor. Bu konuda alternatif yaratarak sektörde rekabet yaratılması adına Samsung gibi teknoloji devleriyle ortaklıklar tercih ediliyor.

Google Tensor G4 Raporu Daha Fazla Performansa İşaret Ediyor
Google Tensor G4 Raporu Daha Fazla Performansa İşaret Ediyor

Google Tensor G4 Özellikleri Neler?

Raporda, önceki Tensor G3’ün önemli dezavantajlarının ortadan kaldırılacağı ifade edildi. Bu da termal yönetimin, güç verimliliğinin ve performansın iyileştirileceğini ortaya koyuyor.

Yeni modelde yer alacak teknik özelliklere bakıldığında yeni işlemci; Cortex-X4, Cortex-A720 ve Cortex-A520 çekirdekleriyle gelecek. 3 çekirdekli mimarinin kullanılacağı yeni işlemcide çekirdek sayısı net olarak bilinmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir