Küçük grup paylaşımı için Google Spaces’ı nasıl kullanabilirim? Google tarafından sağlanan paylaşım ağının detayları burada.

Google Plus’ın 2023’te tamamen kapatılmasına karar verildi

Google tarafından desteklenen bu uygulama, bir gruptaki kullanıcıların birbirleriyle kolayca içerik paylaşmasına olanak tanır. Google Spaces’te Gmail hesabı olan kullanıcılar davetiye ile gruba katılır.
Gruptaki kişiler herhangi bir konuda sohbet başlatabilir. Resim, link, makale, müzik gibi bir çok içerik uygulamada paylaşılabilir. Kullanıcılar uygulamadan çıkmadan ihtiyaç duyduklarını hızlı bir şekilde bulabilirler.

Google Spaces nasıl kullanılır?

Google Spaces; Android ve iOS cihazlar tarafından kullanılır. Chrome’da da kullanılabilen bir uygulamadır. Ayrıca uygulamayı herhangi bir cihaza yükleyebilir ve kullanabilirsiniz.

“Google Spaces’ı kullanmak için aşağıda özetlenen adımları izlemelisiniz.

  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranınızda alan oluşturmak için bir bölüm göreceksiniz. Herhangi bir konuda tartışma başlatmak için Bölüm Oluştur düğmesini tıklayın. Ardından, alanlar oluşturmanıza izin verilen bir ekranla karşılaşacaksınız. Alanı tıklayın ve adınızı oraya girin. Yeni oluşturulan alanınıza başkalarını davet edebilirsiniz.
  • Bunu yapmak için alan adınızın altındaki Davet bağlantısını tıklayın. Bağlantıya tıkladıktan sonra, ekranda üç düğmeli bir posta kutusu belirir. Yeni oluşturduğunuz alanınızla ilgili bir gönderi oluşturmak ve paylaşmak için aşağıdaki seçeneklerden birini seçebilirsiniz: Alıntı (bir gönderi yazın), Bağlantı (bağlantılar ekleyebilir ve Chrome uzantısına erişebilir), Görüntüler (film rulosu) …
  • Bir şey paylaşmak için yukarıdaki adımları seçtikten sonra Gönder butonuna tıklamanız gerekmektedir. Paylaştıklarınız mesaj alanının altındaki konuşma bölümünde görünecektir.
  • Ayrıca oluşturduğunuz ve katıldığınız tüm alan adlarının bir koleksiyonunu da görüntüleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, üst menü çubuğundaki “Alanlar” sekmesine tıklamanız gerekir. Tüm alanları bulmak istiyorsanız. Üst menü çubuğundaki Boşluklar bölümünü seçin. Spaces hub, arama bölmesinin en üstündedir. Arama kutusuna bir terim girerek tüm alanları arayabilirsiniz.

Google Spaces’le neler yapılır?

Aynı paylaşım, Google Spaces uygulaması kullanılarak Facebook’ta da yapılabilir. Örneğin; sevdiğiniz yazarlar ve kitaplar için bölümler oluşturabilirsiniz. Sevdiğiniz yazarın kitabı veya kitabı hakkında önemli detayları paylaşabilirsiniz. Başka bir örnek olarak, en sevdiğiniz müzikle ilgili bir bölüm oluşturabilirsiniz. YouTube platformu üzerinden en sevdiğiniz müzikleri odada paylaşabilirsiniz.

Google Spaces’ı ne için kullanacağınız tamamen size kalmış. Dilerseniz alanınızda herhangi bir konuda tartışma ortamı da oluşturabilirsiniz.

Google Spaces, Google’ın Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamaları kadar üretkenlikle ilgilidir. Kullanıcılar, Spaces uygulaması aracılığıyla konuları paylaşabilir. Gerçek zamanlı videolar paylaşabilirsiniz. Bağlantıyı kopyalayabilir ve daha sonra Google Arama’da paylaşabilirsiniz. Özetle; uygulamanın nasıl kullanılacağı tamamen hesap sahibine bağlıdır. Hesap sahipleri gerektiğinde etkinlik bölümleri de oluşturabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir