Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google, azalan kullanıcı sayıları ve bir çok veri ihlaline ev sahipliği yapması sebebiyle Plus platformunu 2018 yılında kapatma kararı aldığını açıklamıştı. Fakat şirket, Google Plus ağının iş dünyasında bir yeri olduğuna karar verince bu hizmeti Currents olarak yeniden adlandırdı ve yalnızca kurumsal kullanıcılar için açık bırakmayı tercih etti.

Dört yıldır kurumsal alanda çalışmalarına hızla devam eden Google Plus’ın sonu artık resmi olarak gelmiş gözüküyor. Öyle ki yakın zaman içerisinde yapılan duyuruda, Google Plus servisinin kurumsal olan Currents’in 2023 yılında kapatılarak yerini Google Spaces’a bırakacağı dile getirildi.

15 5

Google Currents, özetlemek gerekirse şirketlerdeki çalışanlarının ve yöneticilerinin birbiri ile etkileşim içerisinde olması için hazırlanan özel bir sosyal medya ağıdır. Günümüzden sadece birkaç yıl önce bireysel kullanıcılar için kapatılan Google Plus’ın temelinde çalışan Currents ile çalışanlar gündelik olarak sohbet yapabilir, mesajlaşabilir ve hatta duyurular da yapabilirler. Diğer taraftan ise görüldüğü üzere Google Plus’ın devam niteliğine sahip olan Currents de istenilen talebi görmediği için yolun sonuna gelindi. Bu durum karşısında platformun oldukça eski bir yapıda olmasının da etkisi oldukça yüksektir. 

Akıllı telefonlara en çok bağımlı olan 24 ülke açıklandı

Google yönetimi de Currents’ın modasının geçmesinin ardından kapatılması ve artık bunun yerine de Google Spaces’in kullanılması gerektiği düşüncesi hakim olmuştur. Google Spaces, özünde Microsoft Teams veya Slack’ın bir karışımı olarak görmek mümkündür. Spaces ile belirli konular üzerine durulabilecek özel sohbet odakları oluşturulabilir, dosyalar yüklenebilir, görevler ayarlanabilir, gönderiler sabitlenebilir ve çeşitli şekillerde sohbet edilebilir. Aynı zamanda Currents’den çok daha kullanışlı olduğunu da belirtmek gerekir. Google, Plus temelli Curents’i tamamen kapatmadan önce burada yer alan verilerin Spaces’a geçişini daha kolay hale getirmek için bazı özellikler ekleyecek ancak bunların detayları verilmedi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir