İnternet dünyasının lider isimlerinden Google, Ripple standardı ile radar teknolojisinin kullanım alanını daha da artırmak istiyor. Şirket bu alanda çok uzun zamandır çalışmalarına devam ediyor. Hatırlamak gerekirse Google, “Pixel 4” telefon serisinde “Soli” olarak adlandırılan bir radar sensörü kullanmıştı. Üst kısımda konumlandırılan bu sensör, direk olarak yakınlarda olan hareketleri algılayabiliyor ve bu sayede hareketleriyle telefon kontrolü kolaylıkla sağlanabiliyor. 

Amazon ve Stellantis anlaşmasının ardından Rivian hisseleri düşüşe geçti

İnternet dünyasının başarılı ismi bu sensörü Pixel 5’lerde tercih etmedi ancak bu durum altyapının kullanılmayacağı anlamına da gelmiyor. Öyle ki kısa bir süre önce Ripple standardı hakkında çeşitli içerikler de sunuldu. Ripple, tam olarak açık kaynak kodu bir API standardı ve tercih eden herkesin katılım göstermesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu standardın çevresinde şu an için Google dışında Ford, Texas Instruments, Blumio, Infineon ve NXP gibi isimler bulunuyor. Ripple ile donanım ve yazılımın yanı sıra çalışabilirliği artırmak ve genel olarak tüketici radarı uygulamalarının büyümesini daha da hızlandırmak için çabalayan Google, bu konuyla ilgili olarak önemli adımlar atıyor. 

15 2

Peki bu teknoloji karşısında kullanıcılara neler sunulabilir. Ripple standardı temelinde şirketler kişilere uzaktan sağlık gözlemi ve uyku takip sistemleri sunabilir. Buna ek olarak söz konusu bu radarlar ile ofis alanlarının ne kadar dolu olduğunu anlık olarak takip edebilir ve hatta kişilerin hareketlerini de algılama imkanı sunabilir. Örnek vermek gerekirse, eve konulacak ticari bir radar sistemi, yaşlı bir kişinin tek başına kaldığında düşmesini algılayarak bunu yakınlarına hızla bildirebilir. Ripple standardı temelinde tasarlanan Pixel 4’ler ile uzaktan kontrol sistemlerinin sayısında artış söz konusu olabilir. Bulaşık makinesi, ocak, fırın ya da televizyon gibi pek çok teknolojik ürün yalnızca el hareketleriyle yönetilebilir halde olabilir. Bu yeni standarda büyük önem verildiği dile getirilen otomobil devi Ford, şu an için net planlar dile getirmiyor fakat Ripple ve radar özelinde çalışmalar yaptıklarını dile getiriyor. Şirket araçlarının dışında olduğu gibi içinde de kontrol ve algılama için radar kullanmak istiyor gibi gözüküyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir