Google’ın, Gemini’den ilham alan yeni yapay zekâ teknolojisi “Project Ellmann”, geliştirildi. Bu teknoloji sayesinde, Google Fotoğraflar ve arama geçmişini kullanarak kullanıcıların hayat albümlerini oluşturuyor.

Yapay zekâ odaklı teknolojiler, hayatımızın bir parçası olmaya başladı. Bugün makale yazmaktan tutun, görsel ve hatta video oluşturmaya kadar bütün alanlarda yapay zekâ destekli teknolojilerden faydalanabiliyoruz. Peki bu yapay zekâ, hayatımızın albümünü yapsa, nasıl olurdu? Google’nin konuyla alakalı önemli bir fikri var gibi görünüyor.

Google’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği şirket içi etkinlikte, “Project Ellmann”adlı yeni bir yapay zekâ teknolojisi duyuruldu. CNBC tarafından aktarılan sunum, bu teknolojinin neler yapabileceğini bizlere gösterdi. Göründüğü kadarıyla Google’ın kısa bir süre önce duyurduğu ChatGPT rakibi yapay zekâ aracı Gemini, Project Ellmann’a hayat verecek.

Google Fotoğraflar Sayesinde Arama Geçmişinizden Faydalanacak

Project Ellmann, Google Fotoğraflar ile Google Arama’daki geçmişinizden faydalanarak, hayat albümünüzü oluşturacak. Buna ek olarak Ellmann Chat adlı bir sohbet botuna sahip olacak. İsmini, ABD’li ünlü edebiyat eleştirmenlerinden Richard David Ellmann’dan alan sohbet botu, hayatınıza ilişkin sorular için cevaplar almanızı sağlayacak. Project Ellmann, gerçekten de kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatacak gibi görünüyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir