Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, sessiz bir şekilde uygulama mağazası olan Google Pay’in web tasarımı üzerinde yenilik yapmayı tercih etti. 

Bir süredir web sitesini ziyaret etmemiş olanlar için Google Play, oldukça uzun bir zamandır düzgün bir şekilde güncellenmemişti. Bu, Google kadar büyük ve genellikle tasarım fikirlerini teknoloji ortamına yaymaya çalışan bir şirketten beklenecek şekilde bir hareket içeriyor. Google Play’in web sitesinin uzun bir zamandır revize edilmesi bekleniyordu. Yeni düzen içerisinde, geniş bir ekrana genişletildiğinde çok fazla beyaz ve boş bir alan elde edilir. Telefonunuzda ve tabletinizde Play Store gibi bir “Oyunlar” sekmesinde başlar ve en üstte “Uygulamalar”, “Filmler ve TV”, “Kitaplar” ve “Çocuklar” kategorileri yer alıyor. Telefonlar, tabletler, TV’ler ve Chromebook’lar arasında geçiş yapmak için de hızlı kontroller bulunuyor. 

google play web tasariminda degisiklige gitti

Bir uygulamaya veya oyun listesine gidildiğinde artık daha fazla beyaz alan ve aynı zamanda modern hale getirilmiş bir görünüm bulunuyor. Uygulama simgelerinin yapısında da bazı değişiklikler bulunuyor. Artık benzer olan uygulamaları görmek için gereğinden fazla kaydırmaya yapmaya gerek kalmıyor. Aynı zamanda “Yükle” düğmesi çok daha belirgin hale getirildi. Bu cihaz seçmeniz için gelen yükleme açılır penceresi şu an için hale eski kullanıcı arayüzüne sahiptir. 

Uygulamanın güncelleme tarihi belli oldu

Yapılan en önemli değişikliklerden biri de uygulamaların en son “Güncellenme tarihi” gibi gözüküyor. Artık listenin en alt kısmında gömülü değil direk olarak uygulamanın açıklamasının hemen altındadır. Bir uygulama bulduğunuzda ve yüklemeden önce eski olup olmadığını veya düzgün bir şekilde güncellenip güncellenmediği merak edildiğinde çok da uzağa gitmeye gerek yoktur. Kitaplığınıza, ödemelerinize, aboneliklerinize, etkinliklerinize, Play Puanlarınıza ve Aile ayarlarınıza ve buna benzer alanlara erişmeniz gerekirse bunu sağ üstteki profil kısmına tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Google Haritalar ‘Zaman Yolculuğu’ özelliği kazandı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir