Google, Google Haritalar’da heyecan verici yeni bir özelliği duyurdu. Artık Sokak Görünümü’nde zamanda yolculuk yapabilirsiniz. Detaylar haberimizde!

Google Haritalar’da arabayla gezebileceğinizi biliyor musunuz?

Google, uygulamanın iPhone ve Android sürümlerine eğlenceli bir özellik ekleyerek Google Haritalar’da Sokak Görünümü desteğinin 15. yılını kutluyor. Artık zamanda geriye gitmek ve farklı konumların farklı zamanlardaki mevcut görüntülerine erişmek için Sokak Görünümü’nü kullanabilirsiniz. Bu, Street View için tek yeni güncelleme değil.

Google ayrıca 360 derecelik görüntüleri yakalayabilen yeni, daha taşınabilir bir kamera sistemini de tanıttı. Bu kamera, Street View görüntü desteğini daha da geliştirerek Google’ın daha iyi görseller sağlarken daha fazla yere seyahat etmesine olanak tanıyacak.

Sokak Görünümü, Google Haritalar’ın en kullanışlı özelliklerinden biridir. Rotanızın ve hedefinizin görsel bir görüntüsünü gözden geçirmenizi sağlar. Bu, özellikle daha önce hiç gitmediğiniz bir yolculuğa çıkmanız gerekiyorsa, ihtiyacınız olan en önemli şeylerden biridir. Bugün Google, geçtiğimiz yıllarda bu özellikle ilgili vizyonunu genişletti ve kullanıcıların artık zamanda yolculuk yapabileceklerini duyurdu.

Google, Sokak Görünümü özelliğinin artık 100 ülke ve bölgeden 220 milyar görüntü sunduğunu söylüyor. Lansmanından bu yana şirket, bu 360 derecelik dünya haritasını oluşturmak ve görüntüleri sıfırdan güncellemek için Street View arabalarını ve yayaları kullanıyor.

Android Google Haritalar indir
iOS Google Haritalar indir

Google Haritalar Sokak Görünümü’nün Zamanda Yolculuk Özelliği Nasıl Kullanılır?

google haritalar zaman yolculugu ozelligi kazandi

Konumundaki eski görüntüyü görüntülemek için görüntünün herhangi bir yerine tıklayın. Bir kez tıkladığınızda, yerin 2007 yılına kadar uzanan eski fotoğraflarına erişmenizi sağlayan “Daha Fazla Geçmişi Gör” seçeneği ile karşılaşacaksınız.

Google, yeni kamerasının taşınabilirliği sayesinde Street View’a birçok iç mekan görüntüsünü de ekleyecek.

Peki siz Google’ın Haritalar servisi için tanıttığı yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir