Google Play, geri ödeme almak için istekte bulunmaya izin verir. Peki parayı geri almak için hangi adımlar izlenmelidir?

Google Play, geri ödeme talebi oluşturmayı mümkün kılar. Peki resmi Android mağazası aracılığıyla nasıl geri ödeme alabilirim? Bu yazımızda pek çok Android kullanıcısının sorusuna cevap vereceğiz. Bu konuda bilgi almak için hazırladığımız makaleye göz atabilirsiniz.

Google Play Store geliştirici komisyonunu düşürüyor

Uzun yıllardır var olan Google Play Store içerisinde birçok oyun, film, e-kitap ve uygulama bulunmaktadır. Amerikan yazılım devi Google. Resmi Android mağazasından satın alınan ürünler için geri ödeme talebini destekliyor. Ancak bunun için belirli koşullar var.

Geri ödeme talebi oluşturmak için, ilk uygulama içi satın alma veya uygulama içi satın alma tarihinden itibaren 48 saati geçmemelidir. Bir film, kitap veya başka bir içerik satın aldıysanız, satın alma işleminin üzerinden 48 saatten fazla zaman geçmiş olsa bile geri ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Peki Play Store geri ödeme süreci nasıl işliyor?

Google Play Store’da geri ödeme almak için hangi adımları atmam gerekiyor?

  • Google Play web sitesine gidin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşedeki profil simgesine dokunun.
  • Ödemeler ve Abonelikler kategorisine girin.
  • “Bütçe ve sipariş geçmişi” bölümünü açın.
  • İade etmek istediğiniz siparişe dokunun.
  • “Para iadesi iste” veya “Sorun bildir”i seçin.
  • Durumunuza en uygun seçeneği seçin.
  • Formu doldurun.
  • Para iadesi istediğinizi belirtin.

Bu adımları sırasıyla takip ederseniz işlemi tamamlayabilirsiniz. Yukarıdaki işlemi gerçekleştirmek için öncelikle bilgisayarınızda yüklü olan web tarayıcısı üzerinden Google Play Store web sitesine gidin. Siteyi görüntüledikten sonra sağ üst köşedeki profil simgesine tıklayın. Bu adımları takip ederseniz, bir pencere açılacaktır.

Açılır pencerede “Google ile oturum aç” seçeneğini seçin. bu adımdan sonra Gmail adresinizi girin. İleri düğmesine tıklayın. Ardından hesap şifrenizi girin ve tekrar “İleri” düğmesine basın. Bu adımı izlerseniz, hesabınıza giriş yapacaksınız ve hizmet ana sayfası görüntülenecektir.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sayfanın sağ üst köşesindeki profil resminize tıklayın. Açılan pencerede “Ödemeler ve abonelikler” kategorisine girin. Bunu yaptıktan hemen sonra ‘Bütçe ve Sipariş Geçmişi’ bölümünü açın.

Açılır listeden iade etmek istediğiniz siparişe dokunun. Bir sonraki adıma geçmek için “Para iadesi iste” veya “Sorun bildir”i seçin. Bu işlemin hemen ardından durumunuza en uygun seçeneği seçin. Ardından formu doldurun ve sonunda para iadesi istediğinizi belirtin. Bu nedenle Play Store geri ödeme talebi oluşturacaktır.

Satın aldığınız birden fazla ürün için iade talebi oluşturmak istiyorsanız yukarıdaki adımları birkaç kez tekrarlamanız gerekmektedir. Satın aldığınız ürünü “Teklifler ve Sipariş Geçmişi” bölümünde bulamıyorsanız, ürünü farklı bir hesap üzerinden satın almış olabilirsiniz.

Bu durumdaysanız lütfen diğer hesabınızın sipariş geçmişini kontrol edin. Talep oluşturma işlemi tamamlandıktan sonra hesabınıza bir e-posta gönderilecektir. E-postalar genellikle 15 dakika içinde gönderilir, ancak 4 iş günü kadar sürebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir