Google beklenmedik bir hamle yaptı. Play Store’da oyun geliştiricilerinden alınan ücretleri azaltacağını ve rakip ödeme yöntemlerine izin vereceğini duyurdu. İşte detaylar:

Google Tinder’ı uygulama mağazasından kaldırmak istiyor

Kısa süre önce Apple’ın çığır açan bir karar verdiğini ve alternatif ödeme yöntemlerine ilk izin veren kişi olduğunu hatırlarsınız. Beklenmedik hamle, Apple’ın App Store’a karşı en büyük rakibi olan Play Store’dan geldi.

Google, AB teknik kurallarına uymak için yeni bir karar aldığını duyurdu. Yeni değişiklikler, uygulama geliştirici ücretlerinin düşürülmesi ve rekabetçi ödeme sistemlerinin kullanımına olanak sağlanması gibi çeşitli değişiklikleri içeriyor.

Geliştirici ücretleri yüzde 15’ten yüzde 12’ye düşürülecek

Alternatif ödeme yöntemleri ve geliştirici ücretleri bir süredir Google ve Apple’ın gündemini epey karıştırdı. Hatta Apple bu nedenle Epic Games ile dava açmıştı ve her iki dev de bu konuda ısrar etmeye devam etti. Ancak görünen o ki Google bu inatçılığı bir nebze kırmayı başarmış. Google’dan gelen bu yeni kararla, geliştiricilerin oyun dışında aldıkları komisyonların %15’ten %12’ye düşürülmesine karar verildi.

Avrupa Birliği teknoloji yasalarına uygun olarak alınan bu kararlar, geliştiricilerin uygulama içi satışlar için rekabetçi ödeme yöntemleri kullanmasına da olanak tanıyor. Elbette bunun için AB yasalarının gerektirdiği şekilde Google’a dünya çapındaki cirolarının %10’u kadar ceza ödemeleri gerekiyor.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir