Google Play Store’un yeni tasarımı, Uygulama İzinleri sekmesi yerine Veri Güvenliği özelliğini kullanacak. İşte detaylar:

Google, Play Store’da fazla sayıda uygulamayı kaldırıyor

Akıllı telefonlar, App Store ve Google Play Store’da yayınladıkları uygulamalar aracılığıyla kötüler tarafından kontrol ediliyor. Google Play Store, kullanıcıların sıklıkla kontrol ettiği bir uygulama izin sekmesi yerine bir veri koruma özelliği sunacak.

Google Play Store uygulama izinlerini kaldırıyor

Kişisel veri güvenliği sekmesi, günümüz sanal dünyasının en önemli konularından biri haline geldi. Uygulama mağazası, veri ihlali yapan kötü amaçlı yazılımlara karşı hala iyi korunmuyor.

google play store uygulama izinleri sekmesini kaldiriyor

Geçtiğimiz aylarda yeniden tasarım geçiren Google Play Store, Veri Güvenliği adlı kendi özelliğini duyurdu. Mayıs ayında duyurulan veri koruma özelliği, 20 Temmuz’dan itibaren tüm uygulama geliştiricileri için zorunlu olacak.

Uygulama geliştiricileri, kullanıcıların uygulama hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayacak bir “Veri Güvenliği” sekmesi hazırlıyor. Yeni tasarımda Program İzinleri bölümü Veri Güvenliği sekmesi ile değiştirilmiştir. Bazı kullanıcılar, uygulamanın izinler bölümünü kaldırma kararı konusunda Google’a tepki gösterdi.

Uygulama izinleri, Google tarafından geliştirilen bir araç kullanılarak otomatik olarak oluşturulur. Google, geliştiriciler tarafından yüklenen uygulamaları analiz eder ve ihtiyaç duydukları izinler hakkında bilgi sağlar.

Analistler, geliştiricilerin veri güvenliğini manipüle etmesi nedeniyle güvenlik risklerinin ortaya çıkabileceğini vurguladı. Google, iddia edilen bilgilerin yanlış olması durumunda geliştiricilerin cezalandırılacağını duyurdu.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir