İnternet dünyasının başarılı isimlerinden Google, Android uygulama marketi Play Store güvenliği için önemli çalışmalara imza atıyor. Fakat bunlar tam olarak da yeterli değildir. Google, yapılan resmi paylaşıma göre 2021’de toplam 1,2 milyon zararlı uygulamayı Play Store’a giriş yapmadan engellemeyi başardı. Bu rakama özel olarak geliştirilen algoritmalar ve ekiplerin titiz incelemeleri ile ulaşıldığı dile getirildi. ,

Google aynı zamanda Play Store içerisinde yayınlamak üzere zararlı uygulama üreten tam 190 bin geliştirici hesabının engellendiğini dile getirdi. Açıklanan rakamlar elbette ki oldukça hoş görünüyor fakat hala da tam yeterli olarak gözükmüyor. 2022 yılında halen Play Store’da pek çok zararlı uygulama yer alıyor ve büyük çaplı dolandırıcılık faaliyetleri sık sık da ses getiriyor. Google’ın süreç içerisinde işi daha da sıkı tutmaya karar verdi. Bu konu ile ilgili olarak rakip Apple’da yüzde  yüz başarı elde edemiyor fakat App Store uygulama marketini biraz daha güvenli hale getirebiliyor.

17 4

Dün de Play Store ve uygulama gizliliği konusunda önemli bir yeni dönem süreci başladı. Kaçıranlar için belirtmek gerekirse dün devreye alınan yeni dönem içerisinde uygulamalar, “gizlilik” bölümü üzerinden hakkınızda toplayacakları / işleyecekleri tüm verileri size açık bir şekilde gösterecek. Burada aynı zamanda uygulamanın telefondan erişim sağlayabileceği kilit detaylar (Konum, fotoğraflar vb.) de aktif olarak gösterilecek. Burada genel olarak modern bir çizgi oluşturan şirket, süreç içerisinde uygulama geliştiricilerin kullandıkları özel güvenlik önlemlerini de ön plana çıkacak. Örnek vermek gerekirse uygulama verilerinizi şifreliyorsa, bu detay kullanıcıya açık bir şekilde verilecek. Aynı zamanda uygulamanın çocuklar için uygunluğu da açık bir şekilde belirtilen detaylar arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Elon Musk’ın Twitter’ı alması ile birlikte Truth Social indirme rekorları kırmaya başladı


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir