Eski ABD başkanı Donald Trump, geçtiğimiz aylar içerisinde sosyal medya uygulamasında Truth Social ile resmi çıkışı yapmıştı. Elon Musk bilindiği üzere 44 milyar dolar vererek Twitter platformunu satın aldı. Bu durum pek çok kişinin de hoşuna gitmiyor. Dünya genelinde ise pek çok kişi “Şimdi hangi platforma geçeceğiz?” şeklinde sorular yöneltiyor.

Bu konu ile ilgili olarak ABD’deki büyük bir kitle ise ilk iş olarak Donald Trump tarafından kurulan sosyal ağ Truth Social içerisinde almış gibi gözüküyor. Çünkü App Store’da TikTok ve Twitter’ı geçerek en çok indirilen ücretsiz uygulamalar arasında ilk sırada yer alan Truth Social, gelecekteki dönem içerisinde daha da artış görecek gibi gözüküyor. Çünkü bu durumu ilk kez günceme getiren paylaşım ile Elon Musk oldu. Şu an için herkes bu paylaşım ile beraber uygulamaya yakınlaşmaya başladı. 

4 12

Truth Social neden doğmuştu?

ABD’de 2021’in ilk aylarında oldukça ilginç olaylar yaşanmaya başladı. Washington DC’de kongre binasının işgal edilmesinin ardından 4 kişi hayatını kaybetmiş, 14 polis memuru yaralanmış ve 52 kişi gözaltına alınmıştı. ABD seçimini Joe Biden’a kaybeden Donald Trump tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklama ile başlayan sürecin ardından Trump, geçici olarak Twitter, Facebook ve Instagram‘da engellenmişti. Aynı zamanda kışkırtıcı açıklamalar sebebiyle Twitter da Trump’ı kalıcı olarak platformda engellenmişti.

İşte bu durumlar sebebiyle kendi sosyal medya platformunu kuracağını dile getiren Trump, bunu Truth Social ile yapmıştı. Direk ücretsiz olarak indirilebilen Truth Social uygulaması için ise şu açıklamalar yapılıyor; “Truth Social’ı farklı kılan nedir? Siyasi ayrımcılıktan uzak bir sosyal medya platformuyuz. Bize katılın ve paylaşın, iletişim kurun ve eğlenin!” Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda yapılan bir basın açıklamasında Trump, “Taliban’ın Twitter’da büyük bir varlık gösterdiği ama en sevdiğiniz Amerikan başkanının susturulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu kabul edilemez” demiş ve eklemişti: “Yakında Truth Social’da düşüncelerimi açıklayacağım ve büyük teknoloji şirketlerine karşı savaşacağım için çok heyecanlıyım.” Donald Trump bir kez daha ABD başkanı olmak istiyor. Bu anlamda ise Truth Social’ın Trump için büyük bir propaganda merkezi olacağı düşünülüyor. 

Apple In Private Relay hizmetinde bilgilerin sızdırıldığı iddia ediliyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir