Google Play Games PC sürümü için yeni bir güncelleme yapıldı ve açık beta testleri 5 ülkede daha başlatıldı.

Windows’ta Android deneyimi yaşanması için önemli bir proje üzerinde çalışmalarını sürdüren Google, beta testlerini 5 ülkeye daha açtı. 2022’nin başlarında konuyla ilgili açıklamalar yaparak ilk ilgileri paylaşan Google, yaptığı yeni açıklamada, açık beta olarak tüm kullanıcıların Windows işletim sisteminde Google Play Games’i deneyebileceğini duyurdu.

Android’deki en iyi MOBA oyunları (2022)

Google Play Games hangi ülkelerde test edilecek?

Açıklamalara göre açık beta testleri Güney Kore, Hong Kong, Tayvan, Tayland ve Avustralya’da yapılacak. Bu ülkelerdeki kullanıcılar sınırlı uygulama ve oyunla olsa da Google Play Games’i deneyebilecek.  Açıklamalarda uygulama için sistem gereksinimlerinde de değişikliğe gidildiği ve uygulamanın optimize edildiği belirtildi.

PC için Google Play Games sistem gereksinimleri neler?

Yapılan açıklamaya göre Google Play Games’in çalıştırılmak istendiği bilgisayarlarda minimum sistem gereksinimleri şöyle;

  • İşletim sistemi: Windows 10 (v2004)
  • Depolama alanı: Minimum 10 GB SSD
  • Ekran kartı: Intel UHD Graphics 630 ya da üstü
  • İşlemci: 4 çekirdekli bir işlemci
  • RAM: 8 GB

Önceki beta sürümlerinde en az 8 çekirdekli işlemci ve 20 GB kullanılabilir depolama alanına ihtiyaç duyurulurken optimizasyon sonrasında gereksinimler yarıya düşürüldü. Başlangıç aşamasında 50’i aşkın oyunun yer alacağı Google Play Games’te kullanıcılar bilgisayarda kaldıkları yerlerden telefonda devam edebilecek. Kütüphanede en çok dikkat çeken içerikler ise Summoners War, Cookie Run: Kingdom, Last Fortress: Underground ve Top War.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir