Google, Pixel 6 serisinde yakaladığı başarı sonrasında Google’ın katlanabilir ilk telefonu için de çalışmalar hızlandırıldı. Katlanabilir akıllı telefon pazarında da yer almak isteyen Google, rakiplerinin uzun zamandan beri var olduğu bu pazara 2022 yılı itibariyle giriş yapacak. Google cephesinden konu ile ilgili hiçbir açıklama gelmemiş olmasına rağmen yeni rapor 2022 yılının 3. çeyreği itibariyle telefon üretimlerine başlanacağını gösterdi.

NoteBookCheck tarafından paylaşılan yeni rapora göre Pixel Notepad katlanabilir akıllı telefon üretimi 3. çeyrek itibariyle başlayacak ve yıl sonuna doğru cihaz piyasaya sürülecek. Google, ağustos ayı içerisinde piyasaya sunulması beklenen Samsung Galaxy Fold 4 modelinden sonra piyasaya çıkış planladı ve daha uygun fiyatı ile kullanıcılar tarafından daha cazip bulunmayı hedefliyor.

Çin’de katlanabilir model üretimi yapan çok marka ABD gibi önemli pazarlara ürünlerini sunmadığı için Google uygun fiyatı ile bu pazarlarda iddialı hale gelmeyi hedefliyor. Bu bakımdan 1799 dolar seviyelerinde satılan Galaxy Fold 4 serisi yerine Google 1399 dolarlık fiyatı ile pazara giriş yapacak.

Google NotePad Adıyla Çıkabilir

Raporda şirketin yeni modeli için Google Notepad adını kullanacağı öne sürüldü. Doğrulanmamış olmasına karşın bugüne kadar yapılan sızıntıların büyük bir bölümünde de Google Notepad ismi ön plana çıkarıldı. Katlanabilir akıllı telefonda 12 GB kadar RAM desteği ve 512 GB depolama alanın sunulacağı belirtildi.

Kendi işlemcilerini kullanacak olan Google Tensor GS101 yonga setini bu modelde tercih edecek. Ancak Pixel 6 serisine göre daha düşük bir kamera özellikleri ile donatılacak olan cihaz, bu bakımdan katlanma yapısına odaklanacak. Kamera özelliklerinde Pixel 5 modelinde gördüğümüz 12.2 megapiksellik Sony IMX363 sensörü kullanılabilir. Arka tarafta 12 megapiksel ana sensör ve iç ekranda 2 adet 8 megapiksel ön kamera sensörünün kullanılması bekleniyor. 

Oppo tarafından geliştirilen Find N modelindeki katlanma sistemini benimseyecek olan Google, kare tasarımlı bir modeli piyasaya sunacak. Paylaşılan raporda Google NotePad ile ilgili pek çok detay açığa çıkarken, Ekim ayında yapılacak tanıtımda Google’ın ilk katlanabilir modelinin de piyasaya sunulması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir