Google Kamera uygulaması üzerinde incelemeler yapan 9to5Google ekibi, Google Pixel Fold modelinin çıkış tarihin ve kamera özelliklerini ortaya çıkardı. 

Eylül ayı içerisinde Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modelinin tanıtımını gerçekleştiren şirket, konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre bu cihaz ile ilgili olan çalışmalara hızla devam ediliyor. İlk olarak ise 2019 yılında ortaya atılan iddia, bugün elde edilen ipuçları ile güncellendi. Google, Pixel Fold modelini yakın zaman içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Xiaomi, Samsung ve Huawei gibi markaların ardından sonunda Google’da katlanabilir cep telefonu piyasasına yerini aldı. Konuyla ilgili olarak ortaya atılan bilgilere göre Google, yakın zamanda gelecek yıl yeni modellerinin tanıtımını gerçekleştirecek. 

15 3

Google Pixel Fold, 2022 yılında gelebilir

Android 12L’nin duyurulması ile beraber elde edilen bilgiler, Google’ın katlanabilir akıllı cihazı yakın zaman içerisinde tanıtılacak. Bugün içerisinde ortaya çıkan bilgiler, cihazın çıkış tarihi ve şu an görülmemiş olan bazı kamera ayrıntılarını gösteriyor. 9to5Google ekibi, Google Kamera uygulamasının son sürümüne ait olan APK dosyasını inceleyerek bazı ipuçları elde etti. Google tarafından geliştirilen katlanabilir akıllı cihaz ile ilgili olarak bazı bilgiler bulunduğunu fark eden ekip, uygulamanın kaynak kodunda isPixel2022Foldable ifadesine rastladı.

Bu kod parçasının Google Kamera uygulamasının hangi cihazında çalıştığını kontrol etmek adına kullanıldığını dile getiren 9to5Google ekibi, cihazın 2022 yılında tanıtılabileceğini ve katlanabilir modelin Android 12L ile beraber gelebileceğini belirtti. Kamera dizilimi konusunda Pixel 6 ve Pixel 6 Pro yerine Pixel 5 serisinde kullanılan sensörlerin yer alacağını dile getiren ekip, ana kamera için 12.2 Megapiksel Sony IMX363 ve ultra geniş açı için 12 Megapiksel IMX386 sensörü kullanılacağı ortaya çıktı. Ön kameraları için potansiyel olarak biri “innie” ve diğeri “outie” olan iki adet 8 Megapiksel IMX355 sensör tercih edilecek.

13 2

Yeni modelin işlemci kısmına şuan erişilmese de Google tarafından üretimi yapılan Tensor işlemci ile geleceği düşünülüyor. Google Tensor işlemcide AI desteği için geliştirilen bu özel bir TPU (Tensor İşleme Birimi) yer alıyor. Tensor işlemcide 2 adet yüksek performanslı ARM Cortex X1 çekirdeği, 2 adet ARM Cortex A76 ve 4 adet ARM Cortex 55 olduğu tahmin edilen bu cihazın düşük güç tüketmesine yardımcı olan çekirdek vardır. Bunun yanı sıra 20 çekirdekli bir GPU ve cihazın kendine özgü fotoğrafçılığa yardımcı olacak özel bir görüntü işleme birimi de de vardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir