Her ne kadar Google’ın katlanabilir ekranlı telefonlar üzerinde çalıştığı söylentileri dolansa da bu konu hakkında henüz bir kanıt yoktu. Ama ilk bilgiler somut görünmeye başladı. Ross Young tarafından yapılan açıklamalara göre ‘Pixel Fold’ olarak adlandırılacak akıllı telefon önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak.

Google Pixel 6, yeni işlemcisi ile tanıtıldı

Akıllı telefon sektöründeki son trendlerden biri olan katlanabilir ekranlı modeller arasındaki rekabet büyüyor. Samsung, Huawei ve Oppo gibi markalar şimdiden katlanabilir ekranlı telefonları piyasaya sürdü. Şimdi bunlara bir yenisi daha eklenecek gibi görünüyor. Edinilen bilgilere göre ABD’li teknoloji şirketi Google, önümüzdeki dönemde katlanabilir ekranlı bir telefonla karşımıza çıkacak. Bu telefonun “Pixel Fold” olarak adlandırılacağını unutmayın. Ekran sektöründe 25 yıllık ciddi deneyime sahip olan

Ross Young, Kasım 2021’de Google’ın uzun süredir katlanır ekranlı bir telefon üzerinde çalıştığını ancak projenin rafa kaldırıldığını açıklamıştı. Şimdi ise bir başka açıklamada Young, Google’ın katlanabilir telefonunun geri döndüğünü duyurdu. Ayrıca bu sefer elimizde bu akıllı telefon hakkında biraz daha bilgi var.

Google Pixel Fold rakiplerinden daha küçük olacak

1 1627856622 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bu, Google Pixel Fold’un rakiplerinden daha küçük olacağı anlamına geliyor. Young’a göre Samsung’un yakın zamanda piyasaya süreceği Galaxy Z Fold 4, 6.19 inç ekrana sahip olacak. Peki bu akıllı telefon ne zaman piyasaya sürülecek?

Sektörün güvenilir isimlerinden Young, Google Pixel Fold’un 2022’nin son çeyreğinde çıkacağını iddia ediyor. Bazı iddialara göre Ocak 2022’den itibaren Google Pixel Fold 1.400 dolara piyasaya çıkacak. Aslında bu önemli bir detay çünkü Galaxy Z Fold 3’ün 1.800 dolarlık fiyat etiketine bakacak olursak; Google Pixel Fold’un piyasa koşullarına göre makul olacağını söyleyebiliriz.

Peki siz Google’ın piyasaya süreceği bu telefon hakkında ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde satışa sunulsa almayı düşünür müsünüz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir