Geçtiğimiz günlerde ilk bilgileri paylaşılan ve tanıtılan Google Pixel 6a modelinde ciddi bir güvenlik açığı bulundu. Açık, telefon satışlarına gölge düşürülebilir.

Google’ın geliştirdiği Pixel akıllı cep telefonu serisinin yeni üyesi Google Pixel 6a oldu. Tanıtımı yapılan ve önümüzdeki günlerde hedef pazarlarda bir bir satışa çıkacak telefon için kritik bir güvenlik açığı yakalandı. İlk olarak Hindistan merkezli incelemeler yapan YouTuber’lar GeekyRanjit ve Beebom tarafından fark edilen açığı pek çok uzman da onayladı. Tüm bu sorunlu süreçte ise Google’dan herhangi bir açıklama gelmedi.

İlgili haber: Google Pixel 6a tanıtıldı

Google Pixel 6a’da parmak izi tarayıcısı çalışmıyor

Videolarda aktarılan bilgilere ve açıklamalara göre Google Pixel 6a’nın parmak izi tarayıcısı çalışmıyor. Donanım ya da yazılım kaynaklı olabilecek bu hatanın donanımdan kaynaklanması Google için büyük sorunları beraberinde getirebilir. Ancak yazılım kaynaklı hatanın yaşanması halinde küçük bir güncelleme ile problem giderilebilir.

Şu anda telefon için yapılan testlerde, ekran parmak izi tarayıcısı, kayıtlı olmayan bir parmakla dahi telefonun açılmasına izin veriyor. Videolarda da benzer durum net olarak görülebiliyor. Konuyla ilgili paylaşılan video şöyle;

Yaşanan olaylar sonrasında gözler Google’a çevrilmiş durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir