Geçtiğimiz aylarda Google Pixel 6 modelleri tanıtılmıştı. Şirketin piyasaya sunacağı yeni modeller olarak bilinen Google Pixel 6a modelleri ise tasarımlarıyla sızdırıldı. 

Google, Pixel serisi ile daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek adına amiral gemilerinin dışında yeni bir modeli daha piyasaya sunacak. Google Pixel 6A olarak adlandırılması beklenen yeni modeller amiral gemilerine göre daha basit gövde malzemeleri, daha düşük donanımlar ile destekleniyor. Ancak özellikle Android güncellemelerinde sorunsuz bir şekilde destek alınabilmesi bu modelleri de cazip kılıyor. Şimdi ise Google Pixel 6A olarak adlandırılacak yeni model için önemli bir sızıntı yapıldı.

Pixel 6A sızıntısı neler sunuyor?

Pixel 6 serisinin daha mini sürümü olarak görülen Google Pixel 6A kompakt tasarımı ile özel bir çalışma olarak ilk bakışta dikkat çekiyor. 6.2 inçlik bir ekran ile piyasaya sunulacak olan telefonda boyutların 152,2×71,8×8,7 mm olması bekleniyor. Arka tasarımda ise yine kamera çıkıntısı aynı şekilde görülebiliyor.

2 arka kamera ile desteklenmesi beklenen telefonda tek hoparlör ve USB-C bağlantı noktası kullanılacak. 3,5 milimetrelik kulaklık girişi ise bulunmuyor. Tasarımlarda parmak izi tarayıcısına dair herhangi bir sensör kullanılmaması ise dikkat çekici. Google’ın yeni modelinde güvenlik özelliğine yer vermesi beklendiğinden dolayı akla gelen ilk detaylardan bir tanesi ekran altına gömülecek bir parmak izi tarayıcısının kullanılması.

Google Pixel 6A serisi ile ilgili şu ana kadar gelen bilgiler ve sızdırılan tasarımlar bunlarla sınırlı. Gündemde yer alan farklı iddialarda ve farklı kaynaklarda yer alan bilgilerde Snapdragon 778G yonga setinin kullanılacağı ve 6 GB RAM ile 8 GB RAM olarak 2 farklı versiyonu satışa çıkarılacağı belirtiliyor. 128 GB depolama alanına sahip olacak modelin ana kamerasının ise 50 megapiksel olması bekleniyor. Beklentilerin arttığı cihaz için sızdırılan fotoğraflar ise şöyle;

Google Pixel 6A 1
Google Pixel 6A2

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir