Piyasaya sunulduğu andan itibaren kamera özellikleri ile dikkat çeken Pixel 6 modeli, piyasaya yeni sürülen akıllı telefon modellerindeki üstün kamera özellikleri sayesinde listede tutunamadı ve top10 listesinden çıktı.

Telefonların kamera performansında dünyaca ünlü ve otoriter olarak kabul edilen DxoMark, sürekli güncellenen listesi ile telefon modelleri arasında özel bir rekabet yaşanmasını sağlıyor. Yeni modeller ile sürekli güncellenen ve en iyi kamera performansına sahip telefonların öğrenilmesini sağlayan DXOMark’ta önemli bir değişiklik yaşandı. 

Google Pixel 6 1

Pixel 6 11. sıraya geriledi 

Kamera performansında 132 puan almayı başaran Pixel 6, bu puanı ile birlikte ilk 10 içerisine girmeyi başarmıştı. Ancak yaşanan güncellemeler ile birlikte telefon 11. sıraya geriledi. Şu anda 133 puana sahip ilk Xiaomi 10 Ultra’nın bir sıra gerisinde yer alan telefon, Huawei P40 Pro modelinin de bir üstünde. Telefon, global kamera testinde ilk 10’a giremese de ABD merkezli testte 5. sıraya kadar yükseldi. 

Pixel 6’nın sıralamaya girmesini sağlayan donanımları arasında 50MP ana lens ve 12,5MP ultra geniş sensörlü çift kamera sistemi yer alıyor. Telefon fotoğraf bölümünde 144, video bölümünde ise 115 puan almıştı. Yakınlaştırma bölümündeki puanı ise 54 ile düşük kalmıştı. Buna rağmen telefonda yer alan OIS desteği, Google Pixel 6 kamerasının piyasada bulunan pek çok modele karşı çok daha iyi bir performans ve kalite sunmasını sağlıyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir