Google’ın kod adlı işlemcisi White Chapel’in ilk kez geçen yıl ortaya çıktığı haberinin ardından tüm teknoloji dünyası büyük bir heyecan yaratmıştı.

Qualcomm ve Samsung’un güçlü bir rakibi olacağı düşünülen Google dün Pixel 6 serisiyle birlikte Tensor adını verdiği yeni işlemcisini de tanıttı. Özelliklerine baktığımızda işlemcinin bu sene tanıtılan en iyi işlemcilerden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Google Tensor ARM tabanlı hiçbir işlemcide görülmemiş, yüksek performans odaklı bir yapıya sahip.

Google Pixel 6 fiyatları ortaya çıktı

İşlemcide 2020’de tanıtılan Cortex-X1 çekirdeklerinden bir değil iki tane bulunuyor. Ancak bu iki çekirdek 2,8 GHz hızında çalıştığını belirtelim. Bu çekirdeklerin 3 GHz’i geçebileceğini biliyoruz. Bu anlamda Google ısınma sorununu en aza indirmek için X1 çekirdeklerine müdahale etmiş olabilir.
İşlemcide kullanılan diğer çekirdek yapıları netlik kazanmasa da 2.25 GHz hızında çalışan iki yüksek performanslı çekirdeğin Cortex-A78 olduğu tahmin ediliyor. İşlemcide enerji verimliliği sağlayan dört çekirdeğin Cortex-A55 ve 1.8 GHz işlem gücüne sahip.

İşlemci, kağıt üzerinde Snapdragon 888 Plus ve Exynos 2100’den daha kaslı görünse de, yeni nesil Exynos ve Snapdragon işlemcileri tahmin edilebileceği gibi benzer bir çekirdek yapıya sahip. Burada önemli olan Google’ın bu sefer donanım anlamında rekabetten kaçmayacağı olsa da işlemciyi şimdilik Pixel 6 ve Pixel 6 Pro dışında göremeyeceğiz. Bu açıdan Snapdragon 898 ve Exynos 2200, MediaTek’ten sonra bu anlamda dişli bir rakiple karşılaşmayacak demek oluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir