Google Görseller’in masaüstü sürümü yeni güncellemeyle birlikte Google Lens desteği aldı. Bu sayede görsel aramaları artık çok daha gelişmiş hale gelecek. İşte detaylar;

Google Fotoğraflar’daki anılardan bazı görseller nasıl kaldırılır?

Uygulamalarını sık sık güncelleyerek kullanıcı deneyimini arttıran Google bu konuda önemli bir adım daha attı. Google Görseller’in masaüstü sürümü için Google Lens desteği getiren şirket artık görsel aramalarında direkt olarak “Google Lens” altyapısının kullanılmasına olanak tanıyor. Bu sayede artık yüklenen fotoğrafların sadece belirli kısımları için arama yapılabilecek. Bununla birlikte yüklenen fotoğraflar üzerinde eğer metin bulunuyorsa metinlerde yeniden düzenlenebilecek. Tüm bu işlemlerin direkt olarak görseller üzerinden yapılabilecek olması da kullanıcıların zamandan kazanmasını sağlayacak.

Google Görseller’in işlevselliği artıyor

Tüm bu özelliklere ek olarak Google Lens’in sunduğu çeviri desteği de işlevsellik açısından oldukça önemli. Google Lens sayesinde görselin üzerindeki metinleri istediğiniz dile hızlı bir şekilde çevirebileceksiniz. Oldukça kullanışlı özelliklere sahip olan Google Lens, görsel kaynağını bulma konusunda da iyi bir algoritmaya sahip. Bu yeni altyapı sayesinde Görseller içinde görsel arama işlemi yeni bir boyut kazanıyor.

ABD merkezli teknoloji devi arama motoru teknolojisinde hala lider konumunda olsa da bu durum yavaş yavaş değişmeye başladı. Görünüşe göre Google’da kullanıcı kaybetmemek için yeni önlemler alıyor. Son açıklanan raporlarda yer alan bilgilere göre artık genç kuşağın büyük bir kısmı arama konusunda ilk olarak Google’a başvurmuyor. Bunun yerine popüler sosyal medya uygulamaları olan TikTok ve Instagram’a başvuruyor. Başka bir araştırmaya göre de gençler ve çocuklar artık video seyretmek için YouTube yerine TikTok’u daha çok tercih etmeye başlamış durumda.

Bir araştırma şirketi bu konu hakkında şöyle bir açıklama yaptı;

“TikTok’un hayatımıza dahil ettiği yeni format, gençlerin internette arama yapma şeklini değiştiriyor ve Google buna ayak uydurmak için çalışıyor.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir