Google, yanlışlıkla Pixel 8a modelinin özelliklerinin öğrenilmesine neden oldu. işte Google’ın yaptığı hata sonucu elde edilen veriler…

Google, geçtiğimiz haftalarda yaptığı Pixel yazılım güncellemesi için sürüm notlarını ve detayları kullanıcılar ile paylaştı. ancak dikkatli uzmanlar kısa sürede bu veriler arasında bir noktaya dikkat çekti. Yapılan incelemelerde Google’ın son yazılım güncellemesi sonrasında şarj döngü sayılarını ve batarya üretim tarihlerini gösteren pil istatistiklerini açığa çıkardı.

Hata Anlaşıldı Fakat…

Bu durum gündeme geldikten sonra Google tarafından da fark edildi. Hemen ardından gelen Mart 2024 güncellemesiyle bu veriler silindi ve ortadan kaldırıldı. Şirket gündemde yer alan haberler nedeniyle açıklama yapma gereği duyarken bu özelliğin piyasaya sunulan modeller için geçerli olmayacağını söyledi. Bu modelin Pixel 8a için geliştirildiğini söyleyen Google, bu sayede Pixel 8a modelinde yer alacak bir özelliğin şimdiden öğrenilmesine neden oldu. paylaşımlara yer alan bilgilere göre Pixel 8a’da kullanıcılar pil ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere sahip olabilecek. Bu bilgiler arasında şarj döngü sayısı, batarya üretim tarihlerinin yer alacağı şimdiden biliniyor. Ancak verilerin bunlarla sınırlı olması beklenmiyor. Pil sağlığı gibi pek çok detayın bu bölümde kullanıcılar ile paylaşılması bekleniyor.

Yeni özellik Pixel 8a ile kullanılacak olsa da ilerleyen dönemlerde tanıtılacak diğer Google modellerinde de yer alması kesin. Bununla birlikte yeni modelde yer alacak bazı özellikler sızdırıldı.

Google Ne Yaptın? Yanlışlıkla Yeni Telefonunun Özelliğini Tanıttı
Google Ne Yaptın? Yanlışlıkla Yeni Telefonunun Özelliğini Tanıttı

Google Pixel 8a Özellikleri Neler?

Sızdırılan, resmi olmayan bilgilere göre telefonda yer alacak özellikler şöyle;

  • İşlemci: Tensor G3
  • RAM: 8 GB RAM
  • Boyutlar: 152.1 x 72.6 x 8.9mm
  • Ekran: 6.1 inçlik OLED ekran

Pixel 8a ile kullanıcı odaklı bir yaklaşım sergileyecek Google, pil sağlığının dışında farklı alanlarda da yenilikler sunabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir