Google’ın üzerine ağırlık vererek sık sık güncelleme yaptığı uygulamalardan biri olan Google Mesajlar, rakiplerine gitgide yaklaşıyor.

Henüz Beta tarafındaki kullanıcıların hizmetine sunulsa da yapılan son güncellemede gürültü engelleme eklentileri, sesli mesaj gönderme, fotomoji gibi özellikler yer alıyor, yakın zamanda herkese açık şekilde yayınlanması muhtemel görünüyor.

Google Mesajlar’a iMessage Özelliği Geliyor!

Google Mesajlar Artık Düzenlenebilecek

Yapılan güncellemeyle gelen özelliklerin arasında en çok beklenti uyandıran özellik kuşkusuz “Mesaj düzenleme özelliği” oldu. Kullanıcıların yoğun talepleri üzerine getirilen bu yenilikle kullanıcılar artık gönderilmiş mesajlar üzerinde değişiklik yapabilecekler.

Kasım ayının son haftalarında Beta sürümüne daha önce uygulamada bulunmayan işaretlerin eklenmesi ve APK sürümündeki veri tabanlarında yapılan değişiklerle yeni tabloların eklenmesi Google Mesajların böyle bir yeniliğe kapı açtığını kanıtlıyor. Oluşturulan veri tabanı tabanı tablosundaki sütunlar ise şu şekilde: 

“latest_message_id, original_rcs_messages_id, edited_at_timestamp_ms and received_at_timestamp_ms” burada da görüldüğü gibi, mesaj düzenleme özelliğinin eklenmesi an meselesi.

Henüz Google tarafından yapılan resmi bir açıklama olmamasına karşılık ,Google Mesajlar Beta sürümü dikkate alındığında bu güncellemenin herkese açılması 2024 yılının ilk aylarını bulabilir.

Google Mesajlar’a iMessage Özelliği Geliyor!

RCS Standardına Geçiş Söz Konusu

RCS Standardı temel olarak veri biliminde ve işlemede kullanılan yaygın bir şifreleme kod teması, bu standarda uçtan uca şifreleme gibi özellikleri ekleyen Google, şimdi Google Mesajlar içinde bulunacak düzenlenebilir mesaj özelliğini bu standart üzerine inşa ediyor. Gelecekte de bu mimariyi derinleştirecekleri tahmin ediliyor. Apple tarafında ise şifreleme bulundurmayan GSMA global profili destekleniyor ve bu mimari üzerine çalışılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir