Google, Google Mesajlar uygulaması için kullanıcıların gönderdikleri mesajları düzenlemelerine olanak sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bildirildi.

The SpAndroid tarafından hazırlanan bir rapora göre Google, geçen ay belirli kullanıcılar için yayınlanan uygulamanın beta sürümüne bazı yeni kod dizileri ekledi.

Google, Mesajlar uygulaması için rakiplerinden ilham alıyor

Görünüşe göre Google, diğer platformlarda hali hazırda mevcut olan özellikleri sunma konusunda arayı kapatıyor.

Google Android 14 cihazlara Ultra HDR desteği ekliyor
Google Android 14 cihazlara Ultra HDR desteği ekliyor

Mesaj düzenleme özelliği henüz yayınlanmasa bile Google’ın Mesajlar’ı daha çekici ve çok yönlü bir mesajlaşma uygulamasına dönüştürmeye kararlı olduğu çok açık. Bunu yaparken de ilham aldığı rakip uygulamalardan bazıları Telegram, Whatsapp ve Apple iMessage.

The SpAndroid’in raporunda, özelliğin henüz geliştirme aşamasında olması nedeniyle mevcut işaretlerin etkinleştirilmesinin hiçbir etkileşim sağlamadığı belirtildi.

Google Android 14 cihazlara Ultra HDR desteği ekliyor

Google yakın  bir tarihte Android 14 cihazlardaki Google Mesajlar uygulamasına RCS sohbetlerde Ultra HDR görüntü formatı desteğini ekledi.

RCS, daha yüksek karakter limitleri ve iyileştirilmiş medya kalitesi gibi özellikleri sunarak daha gelişmiş bir mesajlaşma deneyimi sunmayı amaçlıyor. 

HDR desteği olmayan ekranlar standart görüntü gösterirken HDR desteği olanlar, paylaşılan HDR meta verilerini kullanarak görüntünün renklerini, renk canlılığını ve kontrastını artıracak.

Mesajlardaki düzenleme özelliğiyle ilgili olarak Google’dan resmi bir açıklama gelmedi ama uygulamanın yeni beta sürümü, bu özelliğin yakında RCS sohbet uygulamasına da geleceğini gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir