Teknoloji dünyasının lider isimlerinden video konferans platformu Google Meet’in altyazı şeklinde canlı çeviri özelliğini beta sürümü şeklinde geniş kullanıcı kitlesinin kullanımına sundu. 

Akıllı telefonlar artık Microsoft Defender ile korunabilecek

Google Meet platformu geçtiğimiz yıl içerisinde testleri gerçekleştirilen canlı olarak çevrilmiş altyazı özelliği geniş çaplı olarak kullanıma açtı. Web ve mobil sürümlerde kullanılabilir halde olan bu özellik şu an için oldukça sınırlı halde ve toplantıları dört farklı dile çevirme imkanı sunuyor. Bu diller şu şekilde; Fransızca, Almanca, Portekizce ve İspanyolca.

22 3

Toplantılar daha verimli bir hal alıyor

Google blogunda;

“Çevrilmiş altyazılar, dil yeterliliği engellerini kaldırarak Google’ın görüntülü aramaları daha kapsayıcı ve işbirliğine dayalı hale getirmesine yardımcı oluyor. Toplantı katılımcıları içeriği tercih ettikleri dilde kullandıklarında, bu bilgi paylaşımını, öğrenmeyi ve işbirliğini eşitlemeye yardımcı olur ve toplantılarınızın herkes için mümkün olduğunca etkili olmasını sağlar.” ifadeleri yer aldı.

Google Meet platformunda yer alan altyazı özelliğini kullanmak için öncelikli olarak ayarlar kısmından altyazıların açılması ve İngilizce seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. Daha sonrasında ise çevirinin yapılacağı dil seçmek yeterli olacak. Google, söz konusu bu özelliği ilk olarak geçtiğimiz yıl içerisinde I/O geliştirici konferansında duyurmuştu. Canlı çevrilen bu altyazılar Google Workspace Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Teaching and Learning Upgrade ve Google Workspace for Education Plus müşterileri için kullanılabilir durumdadır. Kademeli bir şekilde sunulan bu özelliği tamamen görmek için 15 gün daha geçmesi gerekecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir