Google’ın kurucu ortağı Larry Page’in Kittyhawk’ı sona erdi. Larry Page, Çarşamba günü yaptığı açıklamada projeye son verme nedenlerini açıkladı.

Google bir blog yazarına yanlışlıkla 250 bin dolar gönderdi

Kittyhawk, 2010 yılında Page, Google’da sürücüsüz arabalar ve diğer deneysel projeler üzerinde çalışmış olan Sebastian Thrun’u dikey kalkış ve iniş yapabilen elektrikli bir uçak geliştirmesi için işe aldığında Zee.Aero olarak kuruldu. Şirket, 2017 yılında uçan araba için bir tanıtım videosu yayınladı ve Thrun, insanların Lyft veya Uber gibi bir uygulama aracılığıyla uçan araba talep edebilecekleri bir zaman öngördüğünü söyledi.

2018 yılında Kittyhawk, Flyer adlı bir kişiyi taşıyabilen ve 20 mile kadar uçabilen bir uçan araba modelini gösterdi. Thrun, o yılın başlarında yaptığı bir röportajda, modellerin beş yıl içinde hava dalgalarını vurabileceğini söyledi. Şirket, ertesi yıl uçak üreticisi Boeing ile stratejik bir ortaklık duyurmuştu.

Sırada Heaviside var

Ancak Kittyhawk, Flyer programını 2020’de sona erdirmeyi planladığını ve bildirildiğine göre Heaviside adlı elektrikli uçaklara odaklandığını açıkladı.

Bir sözcü CNBC’ye bugünkü duyurunun Boeing ile ortaklığı etkilemediğini söyleyerek şu açıklamayı yaptı;

“Kitty Hawk’ın operasyonları durdurma kararı Boeing’in Wisko’ya olan bağlılığını değiştirmiyor. Wisk Aero’nun kurucu üyesi olmaktan gurur duyuyoruz ve elektrikli havacılığın geleceğinde inovasyon ve sürdürülebilirliği teşvik etme çalışmalarını görmekten heyecan duyuyoruz. Kitty Hawk duyurusunun Wisk’in operasyonlarını veya diğer faaliyetlerini herhangi bir şekilde etkilemesini beklemiyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir