Bitcoin ya da banka uygulamalarının yanlışlıkla kullanıcılarına para gönderme haberlerine aşina olsak da bu kez aynı hata Google’dan geldi. Kullanıcı devi yanlışlıkla bir blog yazarına tam 250 bin dolar ödeme yaptı. İşte detaylar;

Google Play Store’dan geri ödeme nasıl alınır?

Bugüne dek pek çok skdanlla gündeme gelmiş şirketlerden biri olan Google bu kez hiç beklenmedik bir haberle gündeme geldi. Bildiğiniz üzere şirket okuru fazla olan blog sahiplerine reklamlar ve tıklanmalar başına belli miktarlarda ödeme yapıyor. Fakat bu kez kimlik doğrulama hatası nedeniyle ödeme bir başka kullanıcının hesabına aktarıldı. Bir diğer şaşkınlık verici olay da şirketin bunu uzun süre fark etmemesi oldu. Kimlik doğrulama hatası nedeniyle geçtiğimiz ay blog yazarlarından birine 250 bin dolar ödeme yapan şirketin söz konusu hatadan yeni haberi oldu.

Güvenlik mühendisi olan Sam Curry aynı zamanda bir blog yazarı. Geçtiğimiz ay kendisine Google tarafından 250 bin dolar ödeme yapıldığını farkeden Curry şirketle iletişime geçen ilk taraf oldu. Daha önce Google’ın ödüllü hata tespit programına katılan Curry hesabına yatırılan paranın bununla bir alakası olmadığından durum hakkında şirketi bilgilendirmek iste de Google’dan bir dönüş alamadı.

Bunun üzerine sosyal medya hesabından şirketin kendisine gönderdiği rakamın bir ekran görüntüsünü alarak Twitter hesabında paylaşan Curry, gönderisine şu notu düştü;

“Google bana durduk yere 250 bin dolar gönderdi ve üzerinden üç hafta geçti ancak hâlâ kendilerinden bir geri dönüş alamadım.” 

Sam Curry parayı Google’a iade etti

Sam Curry, Google yetkililerinden herhangi bir dönüş alamayında bankayla irtibata geçerek kendisine gönderilen meblanın bir hatadan kaynaklandığını ve şirkete geri gönderilmesi gerektiğini söyleyerek paranın şirkete iade edilmesini sağladı.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir