3,2 milyar kullanıcısıyla dünyanın en popüler internet tarayıcılarından biri olan Google Chrome, kullanıcıları siber saldırılardan korumak için ‘acil güvenlik güncellemesi’ yayınladı.

Google Chrome hala en popüler internet tarayıcılarından biridir. Ülkemizde ve dünyada 3,2 milyar kişi tarafından kullanılan Chrome kullanıcıları son günlerde siber saldırıların artmasıyla zor günler yaşıyor.

Chrome, son zamanlarda bir siber saldırı grubunun hedefi oldu. Bu nedenle şirket, kullanıcıların güvenliğini sağlamak için yeni önlemler uygulamaya başladı. Bu eylemlere yanıt olarak “acil” bir güvenlik güncellemesi yayınlandı.

Chrome kullanıcılarının saldırılara karşı korunmak için bu güncellemeyi indirmeleri gerekiyor

Siber saldırılar dünya çapında ivme kazanıyor ve birçok dev bu saldırıların hedefi haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Samsung, NVIDIA, Toyota gibi birçok şirketin saldırıya uğradığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Saldırıya uğrayan isimlerden bir diğeri de popüler internet tarayıcısı Google Chrome oldu. Şirket, kullanıcıları bu saldırılardan korumak için yeni önlemler almaya devam ediyor. Chrome kullanıyorsanız, kişisel verilerinizi bu saldırılardan korumak için yayınlanan acil güvenlik güncellemeleri çok önemli.

Google yaş kısıtlaması için artık kimlik isteyecek

Kullanıcıların, Chrome’da tek bir güvenlik açığı kullanılarak gerçekleştirilen bu saldırılara karşı kendilerini korumak için bu güncellemeyi yapmaları gerekiyor. Acil Durum Güncellemesi CVE-2022-1096’nın 99.0.4844.84 sürümüne yayınlanmasının ardından şirket, bu saldırıların ciddiyetinin farkında olduğunu duyurdu. Chrome kullansanız da kullanmasanız da bilgisayarınızda yüklü ise bu güncellemeyi bir an önce tamamlamanız gerekmektedir.

Peki nasıl güncelleyeceğiz?

Öncelikle Google Chrome’u açtıktan sonra, ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayıp açılan ekranın sol alt köşesindeki “Chrome Hakkında” seçeneğine tıklayarak Ayarlar’a gidin (bazı Chrome sürümlerinde, bu, “Yardım” seçeneğinde görünebilir). Güncelleme hazır olduğunda, bu seçeneğe tıkladıktan sonra tarayıcı indirme işlemi otomatik olarak başlayacaktır. Güncellemeyi yükledikten sonra “Yeniden Başlat” düğmesine tıklayarak tarayıcıyı kapatıp açmalısınız, aksi takdirde güncelleme etkinleştirilemez.

Genele güncellenmesi birkaç gün sürebilir. Yani güncellemeyi ekranda görmüyorsanız Bir dakika bekleyin ve tekrar kontrol edin. Ayrıca aynı özelliğin Chrome rakibi Edge için de yayımlandığını belirtelim.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirketin aldığı bu önlem kullanıcıları korumaya yetecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir