Google ödeme yöntemini değiştiriyor. Alternatif fatura sistemi ile ödeme imkanı sunmaya karar verdi.

Yıllardır uygulama içi ödemeler için kendi sistemlerini kullanan Google ve Apple bu durumdan vazgeçti. Google, Google Play’in ödeme sistemine ek olarak ek ödeme seçenekleri sunmasına izin vermek için bir pilot anket düzenlediğini duyurdu. Bu çalışma aynı zamanda popüler bir müzik platformu olan Spotify başta olmak üzere birçok uygulamayı içermektedir.

Google Play ek ödeme yöntemleri sunacak

Google bugün, “kullanıcı faturalandırma ayarları” denen şeyi araştırmak için bir pilot programın başlatıldığını duyurdu. Bu program, Spotify merkezli az sayıda katılımcı geliştiricinin uygulamasına sunulacak. Bu nedenle, Google Play’in kendi faturalandırma sistemine ek olarak, ek üçüncü taraf faturalandırma seçenekleri vardır. Şirket, Güney Kore’de benzer bir sistem sunuyor, ancak sistemi ilk kez dünya çapında birden fazla pazarda test etmeyi planlıyor.

Google yaş kısıtlaması için artık kimlik isteyecek

Spotify’a göre uygulama, Spotify Premium’un mevcut olduğu tüm pazarlarda global olarak yayınlanacak. Yine de Google, uygulamanın belirli bir yerde başlatılacağını söyledi.
Spotify’a göre, iki şirket arasındaki uygulama, “ödeme seçiminde bu türden ilk tercihi” temsil ediyor. Müzik platformu konuyla ilgili şunları söyledi:

Spotify’ı Google Play Store’dan indiren kullanıcılara, Spotify’ın ödeme sistemi veya Google Play Faturalandırma ile ödeme seçeneği sunulacak. İlk defa bu iki seçenek uygulamada yan yana yaşayacak. Bu, herkese doğrudan Spotify uygulamasında kendi seçtikleri ödeme seçeneğini kullanarak abone olma ve satın alma özgürlüğü verecek.

Google’ın Google Play üzerinden yaptığı satın almaların fiyatlandırmayı nasıl etkileyeceği henüz belli değil. Ayrıca şirketin bu sisteme hemen geçmediğinin de altını çizmek yerek. Şirket yeni ödeme sistemini hemen aktif hale getirmek yerine önümüzdeki aylarda yeni bir deneyim yaratmaya hazırlanıyor. Spotify’ın yanı sıra Epic Games ve diğer büyük şirketler de bu yeni sistemden yararlanacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir