Google, akıllı telefon kullanımında devrim yaratacak yeni iç uygulama arama özelliğini duyurdu. Circle to Search isimli yeni özellik, kullanıcıların diğer uygulamalar içindeki içerikleri arayabilmelerini sağlıyor.

Google “Circle to Search” özelliğini, 31 Ocak itibariyle bazı Android cihazlarda kullanıma sunacak. Özellikte, bir görselde ya da bir video içerisinde gördüğünüz bir nesneye dokunarak ya da etrafını çizerek o nesne ile ilgili bilgilere anında erişilebilecek. Google’ın diğer uygulamalar ile arasında arama özelliğini bir araya getirmesi kullanıcı deneyiminin artmasını sağlıyor.

Google, iOS'e Karşı Üstünlük Sağlayacak Yeni Özellikle Geliyor
Google Circle to Search

Google’ın özellik üzerinde yaptığı ilk testlerde, kullanıcılar Circle to Search özelliğini kullandıktan sonra ilk uygulamaya geri döndüğünü gösteriyor. Bu sayede kullanıcı akıcı bir şekilde işine kaldığı yerden devam edebiliyor.

Google, iOS'e Karşı Üstünlük Sağlayacak Yeni Özellikle Geliyor
Google Circle to Search

Google yeni özelliği Samsung Galaxy S24 serisinde sunacak

Google Circle to Search özelliğini ilk olarak Samsung Galaxy S24 serisiyle beraber kullanıma sunacak. Yeni özelliğin ne zaman iPhone modellerinde kullanılacağı ise henüz bilinmiyor.

Google bu yeni özelliği, arama ve YouTube üzerindeki büyümesinden kaynaklanıyor. Google’ın bu alanlardaki gelişmeleri, şirket için büyük bir gelir artışı sağlıyor. Özellikle beraber kullanıcılarının bilgiye erilimi daha basit ve etkileşimli bir hal alıyor. Google bu hareketi ile beraber, akıllı telefon kullanımı için yeni bir dönem oluşturuyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir