Google Chrome’da meydana gelen uzantı hatası son dönemlerde kullanıcıları oldukça sinirlendirmeye başladı. Sorunun kaynağını bulamayan şirket ise sorunu çözene 8 bin dolar verecek.

Google Chrome indirmeleri kolaylaştırıyor

Google Chrome için popüler bir uzantı, şirketin uzun süredir düzeltemediği bir hatayla boğuşuyor. Geliştiricilere göre, “gizemli” bug için iki adet 4.000 dolarlık ödül programı başlatıldı. Ek olarak, sorun üzerinde çalışan kişilere saat başına 150 dolara kadar ödeme yapılacağı bildirildi.

Gizemli Google Chrome uzantı hatası şirketlerin kafasını karıştırdı

Google Chrome web mağazasında bulunan ve 50 binden fazla kullanıcı tarafından sevilen
CrankWheel Screen Sharing uzantısı, geçtiğimiz günlerde garip bir hataya neden oldu. Uzantıyı çalıştıran kullanıcılar, Chrome uygulamasının kilitlendiğinden şikayet etti. Böylece geliştirici Crankwheel kollarını sıvamaya karar verdi.

CrankWheel Screen Sharing’in kurucusu ve CEO’su Jói Sigurdsson tarafından paylaşılan en son blog yazısında hataları düzeltebilen yazılım geliştiriciler için bir ödül programının başlatıldığı duyurduldu . CEO Sigurdsson, hata üzerinde çalışmak isteyenlerin saatlik serbest çalışan olarak da kiralanabileceğini açıklayarak söz konusu sorunu çözene toplam 8.000 dolarlık ödül verileceğini söyledi.

Jói Sigurdsson tarafından açıklandığı gibi, Chrome’u kilitleyen hata, uzantı çalışırken bir araç çubuğu eyleminin tetiklenmemesiyle ilgili olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Olay raporları, kullanıcı tarafından tarayıcı eylem simgesine tıklandığında gönderilmeli, fakat gönderilmiyor ve Chrome çöküyor” 

Kullanıcıların %5’ini etkilediği söylenen eklenti hatası Nisan ayından beri devam ediyor. Şirket başlangıçta CrankWheel’i devre dışı bıraktı ve çevrim içi mağazaya yeniden yükledi. İlk başta düzelmiş gibi görünse de sorunun devam ettiği belirtiliyor.

Deneyimli web tarayıcı eklentilerinin ilgisini çekebilecek bu bug, ayrıca 8.000 dolara kadar ödül de sunuyor. Şirket, sorunun kaynağını tespit eden herkese 4 bin dolar ödüyor. Ayrıca sorunu çözene 4 bin dolar vereceğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir