Teknoloji devi Google, hassas reklam içeriklerin kategorisinde bir artış duyurdu! Ayrıntılar haberde yer alıyor.

Google, işini geliştirmek isteyen kurum ve kuruluşlara reklam hizmeti vermektedir. Şirketin reklamcılık algoritması insanların okuduğu makalelerden ve gezindiği sitelerden yararlanır. İzledikleri videolar ve yaptıkları satın almalar Google, kullanıcılara sunduğu reklamları kategorilere ayırarak, kişilerin bunları hassas içerik olarak gizlemesine olanak tanır.

Google’da nasıl reklam verilir?

2020’de Google, hassas içeriğe sahip reklamları işaretleme özelliğini genişletti. Ayrıca alkol tüketimini ve kumarı hassas reklamlar olarak gizlemeyi de mümkün kıldı. Şirket, gizlenebilmesi için kategoriyi tekrar genişletti. Gelin hikayenin detaylarına birlikte göz atalım.

Google hassas reklam kategorisinde önemli artış!

Teknoloji devi Google, hassas reklam kategorileri için seçeneklerini genişletti. Şirket artık flört, hamilelik, ebeveynlik ve kilo vermeyle ilgili reklamların sayısını sınırlandırıyor. Daha önce, bağımlılık yapan içerikle ilgili kısıtlamalar yalnızca YouTube’a uygulanıyordu. Bir Google sözcüsüne göre, yeni uzatma kararı, sinir bozucu olabilecek tüm reklamlar için geçerli olacak.

Hassas reklam kategorisinin genişletilmesinin ardından Google, mükemmel bir çözüm vaat etmediğini açıkladı. Firma, “birinin şampanya içtiğini gösteren bir havayolu reklamına” bakarak alkol içeriğini gizleyen bir kullanıcıyı kontrol edemeyeceğini söyledi. Google Ads Gizlilik Yöneticisi Karin Hennessy Verge’e şunları söyledi:

“Google’ın insanlara reklam deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamaya çalıştığını görmek güzel. Google ve kullanıcıları için iyi olan iyileştirme türüdür; sizi rahatsız etme potansiyeline sahip daha az reklam görmeyi seçebilirsiniz ve reklamcılar alıcı bir kitleyi daha iyi hedefleyebilir.”

Karin Hennessy ayrıca kullanıcı geri bildirimlerini önemseyeceklerini ve bu özelliğin belirli kategorilere genişletilmesi için tekrar çalışacaklarını belirtti.

Peki siz Google’ın kullanıcılara sunmak istediği bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir