Google Haritalar yakında yeni bir güncelleme alacak ve kullanıcıların 250’den fazla noktaya havadan üç boyutlu görünüm ile keşfetmesini sağlayacak.

Google, gerçekleştirdiği yeni etkinlikte ürün ve servisleri ile ilgili yenilikleri duyurdu. Bu yeniliklerden birisi de Google Haritalar’a eklenecek havadan görünüm özelliği olacak. Bilgisayar görüşü ve tahmine dayalı modelleme ile sağlanacak olan yine özellik sayesinde 250 farklı noktanın havadan görünümü Google Haritalar üzerinden incelenebilecek.

Google Haritalar artık hava durumu hakkında da bilgilendirecek

Google Haritalar’da havadan görünüm dönemi başlıyor

google haritalarda 250 noktaya havadan gorunum destegi geldi

Dünyayı keşfetmenin tamamen yeni bir yolu olarak duyurulan yeni özellik, dünyanın önde gelen simgelerinde geçerli olacak. 250’yi aşkın noktanın havadan görüntüsünü yayınlayan Google; Tokyo Kulesi, Akropolis, San Francisco ve Oracle Park gibi yerlerde bu desteği sağlayacak.

google haritalarda 250 noktaya havadan gorunum destegi geldi 1

Tanıtımda konuyla ilgili iddialı açıklamalarda bulunan Google, “Tahmine dayalı modellemeyi kullanan kapsamlı görünüm, bir alanın yarın, gelecek hafta ve hatta gelecek ay nasıl olacağını belirlemek için bir yerin geçmiş eğilimlerini otomatik olarak öğrenir. Yani San Francisco’yu ziyaret ediyor ve Oracle Park’ı ziyaret etmek istiyorsanız, gününüzü planlamak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olacaksınız. Park yerlerinin ve girişlerin nerede olduğunu ve maç günü havanın soğuk olup olmayacağını görebileceksiniz, böylece yanınıza bir ceket alabilirsiniz. Maçtan sonra yiyecek bir şeyler mi bulmanız gerekiyor? Sokak seviyesine süzülme, içeriye göz atma ve ne kadar meşgul olacağını bilme yeteneği ile yakınlardaki restoranların nasıl olduğunu deneyimlemeyi kolaylaştırıyoruz. Sürükleyici görünüm, önümüzdeki aylarda Los Angeles, Londra, New York, San Francisco ve Tokyo’da Android ve iOS’ta kullanıma sunulacak” diyerek yeni özelliğini duyurdu.

Android için Google Haritalar indir

iOS için Google Haritalar indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir