Google Haritalar için yeni özellik resmen duyuruldu. Yeni özellik, işletmelerin giriş bölgelerinin gösterilmesini sağlayacak. işte detaylar.

Google Haritalar sisteminde yeni dönemde küçük ancak kullanıcıların işlerini büyük oranda kolaylaştıracak. Şu anda test sürecinde olan yeni özellik, test süreci sona erdikten sonra kullanıma sunulacak. Böylece bir yer arayan kullanıcılar sokaklarda giriş aramak yerine direk Google Haritalar’dan destek alabilecek.

Google Haritalar Gelişimini Sürdürüyor

Google Haritalar dünyanın en iyi navigasyon ve harita uygulamalarından birisi olduğu gibi çeşitli özellikler ile desteklenmeye devam ediyor. Eklenen kapsamlı özelliklerin yanı sıra yeni örnekte olduğu gibi küçük değişikliklerle kullanıcılara kolaylık sağlayacak olan Google, yeni özellikte işletmelerin giriş kapılarını takibe alacak.

Google Haritalar’da İşletmelerin Girişleri Gösterilecek
Google Haritalar’da İşletmelerin Girişleri Gösterilecek

Google Haritalar uygulamasının 11.17.0101 sürümünde test edilmeye başlanan yeni özellik, ilk olarak ABD ve Almanya’da test edilecek. Kullanıcılar Google Haritalar üzerinden yer tarifi alırken mekanın girişleri için harita üzerinde yeşil çerçeve içerisinde beyaz bir daire gösterecek. Böylece girişin hangi sokak üzerinden yapılabileceği da kolayla belirlenebiliyor. Üstelik yeni özellikle birlikte kullanıcıları gideceği binayı işaretleyerek oraya odaklanması da mümkün olacak. Simgeye dokunulmasıyla birlikte bina kırmızı renkte gösterilecek ve civardaki diğer yerlerden ayrıştırılacak.

Google Haritalar giriş kapısını gösterme özelliğinin önümüzdeki ay sonuna kadar tüm dünya genelinde kullanılmaya başlanaak. Ancak Google, her bir işletme girişi için detaylı analiz yapması gerektiği için yeni özelliğin tüm ülkelerde ne zamana kadar tamamen kullanımda olacağı bilinmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir