Google Haritalar için masaüstünde yeni bir test başlatıldı. Ulaşımı daha kolay hale getiren bir dizi yeni özelliğin yanı sıra en altta sabitleme düğmesi şimdi test edilmeye başlandı

Google Haritalar için yapılan yeniliklerin ardından Google haritaların masaüstü sürümüne de yeni özellikler eklenmeye başlandı. Google listeler arasında daha hızlı bir şekilde geçiş yapılabilmesi için alta sabitle düğmesini kullanmaya başladı. Mevcut tuş aracılığı ile yapılacak işlemler sayesinde belirlenen bir konum ya da işletme, ekranın alt kısmındaki bölüme sabitlenebilecek.

Görev çubuğu ile benzer bir tasarıma sahip olan bu bölümde birden fazla işletme ve konum seçilebilecek ve istenildiği takdirde küçük ikonların sağ köşesindeki kapatma tuşundan ikonlar kolayca kapatabilecek. Ayrıca uygulama tamamen kapatıldıktan sonra da tüm sekmeler gizlenecek. 

google haritalar
Google Haritalar

Google Haritalar gelişiyor

Yukarıda resimde görülebileceği gibi kullanıcılar tek bir tuş ile alta sabitleme yaparak uygulama üzerinden daha hızlı bir şekilde favori yerlere ulaşma şansı elde edilecek. Şu anda sadece masaüstünde başlanan özelliğin mobil cihazlarda desteklenip desteklenmeyeceği bilinmiyor. Ancak örnek kullanımlar paylaşıldığı andan itibaren kullanıcıların bu yeni özelliği sevdiğini söylemek mümkün. 

Google, Android için yeni bir arama widget’ı ve Haritalar için başka iyileştirmeler sunmaya başlamıştı. Bu yeni özellikler kapsamında eklenen sabitleme tuşu, yine Google Haritalar için yepyeni özelliklerin geleceğini gösteriyor. Yeni özellik ile ilgili daha fazla detayın önümüzdeki günlerde resmi bir şekilde paylaşılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir