Popüler Google Duo ve Meet görüntülü görüşme platformlarının tüketici odaklı olanları bir arada kullanmayacağı ortaya çıktı. Duyuruya göre Meet, birleşik, daha iş odaklı bir görüntülü arama platformu olabilir.

Geçen yıl, Amerikan teknoloji devi Google’ın Meet’i tek görüntülü görüşme platformu yapacağı haberi geldi. Bunu takiben, iki platformun, Duo ve Meet’in, tüketicileri ve işletmeleri hedef alan ortak bir görüntülü görüşme platformu oluşturmak için birleştirilebileceği açıklandı.

Google Duo Web video konferans desteğine kavuştu

Ağustos 2020’de yayınlanan bir haber bülteninde Google’ın hem sıradan insanları hem de işletmeleri hedefleyen bir görüntülü görüşme hizmeti sunacağı duyuruldu. Son haberler, Duo ve Meet’in tüketici merkezli “birleşme” planının gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Google Duo ve Meet tüketici odaklı birleşmeyecek

Google başlangıçta Duo ve Meet’i hem tüketicilere hem de işletmelere yönelik bir Duet platformunda birleştirmeyi amaçlamıştı. Bu amaçla 2020 yılında oluşturulan ekip, iki platformu bir araya getirmek için büyük çaba sarf etti. Ancak 2020’nin sonlarında bu iki hedefe ulaşılamadığı açıklandı ve Duo’nun Meet’e daha kurumsal bir platform olarak katılması muhtemel. Başka bir deyişle, hem tüketiciye hem de işletmeye odaklanan bir görüntülü arama platformu oluşturma hedefinden vazgeçtiler.

Ekibin şu anda Meet’in iş odaklı kısmına odaklandığı söyleniyor. Google da bu duruma ilişkin yaptığı açıklamada Duo’nun tüketiciye yönelik yatırımlarının değişmediğini belirtti. Ayrıca açıklamada, 2021’de Duo’nun yüksek çözünürlüklü ekran paylaşımı, yeni video efektleri, gelişmiş kişi arama, katlanabilir cihaz desteği, yeni spam kontrolü ve koruması, güncellenmiş arayüz ve diğer işlevleri, yani platformun tüketimini ekleyeceği vurgulandı. Hedef hala devam ediyor.

Duo’nun akıbeti belirsiz

Özetle Google, Duo’nun tüketici özelliklerinin (kullanıcıları telefon numarasıyla arama gibi) Meet’e eklenmeyeceğini duyurdu. Ayrıca şirket yaptığı açıklamada, gelecek yıl hem normal hem de iş kullanıcıları için “zengin bir yol haritası” olacağını söyledi. Ancak, bunun hangi platform için hedeflendiği net değil.

Google’ın planları değiştikten sonra Duo’ya ne olacağı hala belli değil. Duo’nun geliştirilebileceği veya kapatılabileceği ve Meet’in hala tek bir platform olabileceği bildiriliyor. Başka bir deyişle Google, Meet’in kullanıcıları için “yeterli” bir görüntülü görüşme platformu olduğuna karar verebilir ve çok popüler Duo’yu terk edebilir.

Bu aynı zamanda Android’in önümüzdeki yıllarda FaceTime’a rakip olabilecek bir uygulamadan yoksun olabileceğini de gösteriyor. Başka bir deyişle, Duo by Meet’in değiştirilmesi, bazı özellikler birleştirilebilse bile, kullanıcıları tek bir tuşla kişilerini aramasına izin veren bir uygulamadan mahrum bırakacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir