Google Hangouts, App Store’dan resmi olarak kaldırıldı. Yazılım devi, Google Chat’e geçerek Hangouts dönemini sonlandırdı.

Google’ın mesajlaşma platformu Hangouts, tozlu raflarda yavaş yavaş birikiyor. Google tarafından iptal edilen ve yerini Google Chat’e bırakan Hangouts, artık iPhone ve iPad kullanıcıları tarafından kullanılamıyor.

Bildiğiniz gibi Google, Hangouts uygulamasını kullanan Workspace müşterilerini  Google Chat adını verdiği sohbet uygulamasına taşımaya başlayacağını duyurmuştu. Yavaş yavaş bu geçişi sürdüren yazılım devi, eski Hangouts mobil uygulamalarını mağazalardan kaldırmaya başladı. Son adım, Google Hangouts’un Apple Store’dan kaldırılmasıyla geldi.

App Store’daki Google Hangouts uygulaması da kaldırıldı

9to5Google tarafından belirtildiği gibi, artık App Store’daki resmi bir Google Hangouts uygulaması değil. Bu, iPhone ve iPad kullanıcılarının artık Hangouts’u yükleyemeyecekleri veya Hangouts’tan güncelleme alamayacakları anlamına gelir. Geçen ay Workspace müşterilerine açıklamalarda bulunan

Google, varsayılan mesajlaşma platformu olarak Google Chat’e geçeceğini söyledi. Şu anda App Store’da “Hangouts” araması yaptığınızda hiçbir resmi uygulama görüntülenmez ve uygulama bağlantıları askıya alınır.

Google Hangout’un kapanma tarihi ile ilgili resmi açıklama

ABD’li teknoloji devi, Chat uygulamasını otomatik olarak yeni platforma geçirmemiş Workspace müşterilerini “güvenli bir şekilde” geçireceğini söyledi. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Google Chat’e geçişin bir parçası olarak, ‘hangouts.google.com’ dışındaki tüm klasik Hangouts uygulamaları devre dışı bırakılacak”

Aslında, iPhone ve iPad’deki Hangouts uygulaması artık tamamen ölü değil. Uygulamayı önceden yüklemiş olanlar uygulamayı kullanmaya devam edebilir, ancak Gmail’deki bildirimleri de kapatmaları gerekir.

Uygulamanın, Hangouts oturumunuzu sonlandıracak bir “Gmail’de Google Sohbete Taşı” uyarısı olduğunu unutmayın. Android için Google Hangouts uygulaması şu anda Google Play Store’dan indirilebilir. Resmi bir açıklama olmasa da yakın zamanda Android uygulamasının kullanımdan kaldırılacağını düşünüyoruz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir