Son zamanlarda iletişimin ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu bağlamda geliştirilen birçok mesajlaşma uygulaması bulunuyor. WhatsApp ve Telegram, bu uygulamaların başında gelen isimler ve en çok bilinenlerdendir. Yıllar önce Google tarafından mesajlaşma amacıyla geliştirilen Hangouts için kapanma tarihi ise belli oldu. Normal şartlarda bu yıl içerisinde kapanması bekleniyor olsa da bu karar ertelenmişti. Hangouts kullanıcıları ise, Google’ın bir diğer uygulaması olan Google Chat servisine geçiş yapabilecekler. Google Chat, şu anda Google Workspace müşterilerine sunulan bir mesajlaşma servisi.

Google Hangouts kapanma tarihi gitgide yaklaşıyor

Söz konusu Google ve bir servisinin kapatılması olduğu zaman, artık kimse bu haberleri pek de garipsemiyor. Şimdiye kadar birçok servisini kapatan Amerikalı teknoloji devi, bu durumu bir alışkanlık haline getirmiştir. Hatta öyle ki bu kapatma kararı o kadar fazla ki, Google tarafından planlanan veya halihazırda uygulanmış olan geçmiş ve gelecekteki kapatma kararlarının kaydını tutan Google Graveyard adlı bir site dahi mevcuttur. 

18 1603101583

Normal şartlar içerisinde çoktan kapanmış olması gereken Google Hangouts için yeni bir kapanma tarihi daha belirlendi. Bir dönem popüler olan uygulama, 2021 yılında kullanıma kapatılacak. Bunun için tam bir tarih verilmese de kapanış Mart ve Mayıs ayları arasında olması bekleniyor. Hangouts servisi kapatıldıktan sonra ise kullanıcıları ücretsiz olarak Google Chat servisini kullanabilecekler. Google Chat platformu, şu an için Workspace müşterilerine sunulan bir özellik. Ancak Chat uygulamasında, Hangouts’da bulunan ses ve görüntülü sohbet gibi birçok temel özellik bulunmuyor. Geçiş yapmaya karar veren Hangouts kullanıcılarının tüm mesajlarının otomatik olarak Chat uygulamasına taşınacağı belirtildi. Google Hangouts ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Google Hangouts kapatılsa da Google Chat ile vakit geçirmeye devam edebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir