Google Güvenli Arama’yı nasıl kapatacağınızı merak ediyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Google’ın yeni ve kablosuz cihazı FCC’de görüldü

Google her geçen gün kendini geliştiren ve yenileyen bir sisteme sahip. Google, arama sonuçlarını sizin için özelleştirmeye başladığından beri, kullanıcı deneyimini daha olumlu hale getirmeye çalışıyor. Cep telefonunuzda veya bilgisayarınızda belirli Google aramalarının sonuçlarını göremiyorsanız ve güvenli arama yapmakta sorun yaşıyorsanız, bu makale size çok yardımcı olabilir. Güvenli Arama’yı devre dışı bırakmak, bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda biraz farklıdır, ancak genel olarak benzer ve basittir.

Google Güvenli Arama’yı nasıl kapatırım?

  • Telefonunuzda Google’a gidin ve avatarınıza veya sağ üst köşedeki 3 noktaya tıklayın. (Modele göre değişebilir)
  • Açılan sekmede “Ayarlar”a dokunun.
  • Açılan yeni sayfaya “uygunsuz sonuçları gizle” yazın.
  • Açılan pencerede “Uygunsuz sonuç filtresi”nin yanındaki metni etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
  • Daha önce görmediğiniz kelimeleri Google’da arayın. Sonuçlar önünüzde görünecektir.

Telefonunuzda güvenli aramaları kapatmak çok basit ve kolaydır. Yukarıdaki adımları izleyerek telefonunuzdan güvenli aramaları devre dışı bırakabilirsiniz. Tıpkı mobil cihazlarda olduğu gibi bilgisayarınızda Güvenli Arama’yı kapatmak için Google Ayarları’na gidin ve “Uygunsuz sonuçları filtrele”nin yanındaki seçeneği belirleyin. Telefonunuzda ve bilgisayarınızda dilediğiniz gibi arama yapmakta özgürsünüz. Birden fazla Google hesabınız varsa, bu görevleri her biri için ayrı ayrı gerçekleştirebilirsiniz.

Google Güvenli Arama nedir?

Güvenli Arama’yı kapatmadan önce, bu Google özelliğinin ne olduğunu ve ne olmadığını açıklamaya değer. Google Güvenli Arama, arama sonuçlarında pornografi, uygunsuz içerik, vahşet, kan ve şiddet dahil olmak üzere 18 içeriği kaldırmak için geliştirilmiştir. Arama sonuçlarında bu içerikten bahsedilirse ve Güvenli Arama etkinleştirilirse bu içerik size gösterilmeyecektir. İçeriği Güvenli Arama devre dışı bırakıldıktan sonra görüntüleyebilirsiniz. Bu tür içerikleri görmek istemiyorsanız, güvenli aramayı etkinleştirmiş olmanız gerekir.

Bazı kullanıcılar, uygunsuz içeriği görmelerini önlemek için Google Güvenli Arama özelliğini açık bırakır. Uygunsuz içeriğe ilgi duyuyorsanız, herkesin ekranınızı görebileceği halka açık bir yerde Korumalı Arama’yı açmayı düşünün.

Google’da Güvenli Arama’yı kapatamama sorunu

Sizinle paylaştığımız yöntemleri tam olarak uygulamanıza rağmen arama sonuçları hala filtreleniyorsa veya Güvenli Arama’yı kapatamıyorsanız ne olacak? Kendi hesabınızı yönetiyorsanız, Güvenli Arama’yı istediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz. Bir aile tarafından yönetilen bir çocuk hesabınız varsa Güvenli Arama’yı yalnızca ebeveynler değiştirebilir. Google Workspace for Education hesabınızla oturum açtıysanız, 18 yaşından küçükseniz veya bir K-12 kurumuna bağlıysanız, Güvenli Arama’yı yalnızca yöneticiniz açabilir veya kapatabilir. Bu hesaplar başkaları tarafından yönetildiği için Google’da güvenli arama seçeneğinin etkinleştirilmesi ve devre dışı bırakılması sadece yöneticiler tarafından yapılabilecek bir işlemdir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir