Android işletim sistemini kullanan kullanıcılar, fotoğraflarını Google’ın bulut servisi olan Google Fotoğraflar’da saklayabilmekte ve dilediği gibi değişiklikler yapabilmektedir.

Telefonların çalınması, bozulması ya da benzer aksaklıklarda dahi fotoğraflar Google fotoğraflar alanında güvenli bir şekilde depolanabilmektedir. Üstelik web gibi farklı sürümler üzerinden de destek alabilecek olan kullanıcılar, bu sayede istediği her yerden, farklı cihazlarla dahi mevcut fotoğraflara ulaşım imkanı elde edebilmektedir. Sağlanan bu avantajlar sayesinde Google Fotoğraflar kullanıcılar için pek çok konuda işleri daha kolay hale getirmektedir.

Google Fotoğraflar anı sistemi

Google fotoğraflarda eklenen fotoğraflara göre bazı günlerde anılar olarak fotoğraflar ön plana çıkarılmaktadır. Eğer bu bölümde bazı fotoğrafların yer almasını istemiyorsanız, ilgili görselleri anılar kapsamı dışına çıkarmanız gerekir.

Google fotoğraflarda kullanılmaya başlanan anılar özelliği, Google tarafından çok daha geliştirilmiş seçenekler ile sunulmaktadır. Böylece kullanıcılar dilediği gibi özelliği kontrol altına alabilmektedir. Anıları özelleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Google Fotoğraflar’da anılar nasıl özelleştirilir?

Özelleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Google Fotoğraflar uygulamasının içinde sağ üstte Google hesabınızın görüntülenen fotoğrafına dokunun.
  • Açılır menüden Fotoğraf ayarlarını ve ardından anıları seçin.
  • Ardından, insanları ve evcil hayvanları gizle’ye dokunun. Ardından gizlemek için görüntülenen profillerden herhangi birini seçin. Kişileri ve evcil hayvanları gizle sayfasında görüntülenen bir yüzü gizlemeyi seçerseniz, Google Fotoğraflar, tüm fotoğraflarda bu yönde düzenleme yapar ve anılar bölümünde görüntülemez.
  • Belirli tarihlerde çekilen fotoğrafları gizlemek için tarihleri gizle öğesini seçin. Ardından bir başlangıç ​​ve bitiş tarihi seçin.

Belirtilen adımları takip ettiğinizde karşınıza Anılar özelliğini değiştirebilmek ve daha kişisel hale getirebilmek adına pek çok farklı seçenek çıktığını görebilirsiniz. Anılar özelliği kullanıcıların yıllar önce çektiği fotoğrafları ve videoları öne çıkararak geçmişin hatırlanmasını sağlamaktadır.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir