Google, Android işletim sistemine gelen bazı yenilikler hakkında paylaşımlar yaptı. Paylaşımda Gboard, Wear OS ve Meet’teki yeni özellikler yer aldı.

Google Android işletim sistemi için yeni geliştirilen özelliklere yönelik paylaşımlarda bulundu.

iPhone ABD pazarında Android’i geçmeyi başardı

İşte Android’e gelen yenilikler

Emojify

Özelliklerde ilk olarak dikkat çeken hızlıca emoji eklenmesini sağlayacak emojify oldu. GBoard Beta’da yer alan yeni özellik, kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara sunulacak. Emojiler ile ilgili bir diğer yenilik Emoji Mutfağı olarak da adlandırılabilecek Emoji Kitchen. Kullanıcılar bu yeni özellik ile emojileri bir araya getirerek değişiklikler yapacak ve kendine özel emojiler oluşturabilecek.

Google Meet canlı paylaşım

İşletim sistemindeki bir diğer yenilik ise Google Meet’e gelen canlı paylaşım özelliği oluyor. Kullanıcıların birbiriyle oyun izlemesini ya da oynamasını sağlayan canlı paylaşım özelliği, belirli kullanıcılar ile paylaşılabilecek.

Erişilebilirlik

İşitme veya görme engelliler için de güncelleme alan Android işletim sisteminde, özel ses bildirimleri devreye alınıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar belirli sesleri duymaya ya da titreşim ile uyarılmaya başlanacak. Giyilebilir cihazlar için geliştirilebilecek olan özellik, çevredeki seslerin tanımlanmasını ve böylece bildirim ile öğrenilmesini destekliyor. Üstelik Google TV üzerinden de görme engelliler için özel sesli açıklamalı film kitaplığı da sunulmaya başlandı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir