Google tarafından yapılan yeni açıklamada Chrome OS Flex olarak adlandırılan yeni bir sürüm duyuruldu. Yeni sistem, eski bilgisayarlarda çalışacak şekilde optimize edildi.

Google, 13 yaşına kadar olan eski bilgisayarlarda daha iyi bir işletim sistemi deneyimi sunabilmek adına Chrome OS Flex olarak adlandırılan bir işletim sistemini duyurdu. Birkaç dakika içerisinde kurularak kullanıma hazır hale gelen yeni sistem, işletme ve okullardaki eski bilgisayarların daha verimli kullanılmasını sağlayacak.

Chrome OS Flex hamlesi geldi

Bilindiği üzere Google geçtiğimiz yıllarda Cloudready olarak özel bir sistem geliştirilen Neverware Google tarafından satın alınmıştı. Yaşanan satın alma sonrasında şirket özel bir işletim sistemini kullanıcılara sunmaya başladı. Google, Windows veya macOS’un, daha zayıf donanımlarda çalışabilen ve yıllarca kararlı kalabilen hafif bir işletim sistemi Chrome OS Flex ile değiştirilebileceğini söyledi. Google’ın iddialarına göre yeni sistem performans odaklı olduğu gibi diğer işletim sistemlerine göre çok daha iyi bir performans sunabilecek potansiyelde. Üstelik Google projesine öylesine inanıyor ki Chrome OS Flex’in Chrome OS ile aynı ilgiyi göreceğini söylüyor. İki işletim sistemi de aynı kod tabanında yazıldı. Bu nedenle sistemler birbirine çok yakın bir görünüme sahip olacak.

Chrome OS Flex şu anda Google tarafından erken erişime açılmış durumda. Ancak şirket yeni işletim sistemi için büyük ölçekli bir test yapılmadığını özellikle vurguluyor. Bu nedenle sürüm erken aşamada olduğu için hataların yaşanmasına yol açabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir